0Yorum

Ankara Ata Demirer'e Doyamadı

 

 

       Pazar günleri sizlerle buluştuğumuz köşemizin ismi “İkinci Adres”. Peki neden ikinci adres ismini koyduğumuzu biliyor musunuz? Yıllardır Sabah gazetesinin yönetici ve yazarlarının, Taşradan Ankara’ya gelen pek çok iş adamı ve sanatçıların ağzında Trilye ikinci adres olarak telaffuz edildiği için ilk yazımıza bu isimle çıkmıştık. O nedenle Ankara’da oynanacak bütün gösteri ve oyunların isimleri ve tarihleri bizde kayıtlıdır. Gelen sanatçılar oyundan sonra “ikinci adres”e gidelim derler. 9 Ocak Cuma günü ajandamızda Ata Demirer’in Ankara’da olacağı yazılıydı. Müşteri odaklı bir işletme olduğumuz için herkesin hangi mezeden, balıktan hoşlandığını biliriz. Henüz rezervasyon yapılmadan Ata Demirer’in en sevdiği balık olan lipsozu temin etmiştik. Tahmin ettiğimiz gibi akşam saatlerinde BKM’nin sempatik ve can dostu ulaşım sorumlusu Cüneyt Güngör cep telefonumdan beni arayıp “Süreyya Ağabey Ata Bey, Yavuz Bingöl, Binnur Kaya ve Sürmanşet tiyatro ekibi saat 23:00’da 24 kişi ikinci adreste olacağız yeriniz müsait mi?” diye kibar ses tonuyla rezervasyon yaptırdı. Anılan saatte ekip birkaç fire ile Trilye’ye geldi. Ekipte BKM Tiyatrosunun Genel Koordinatörü Celal Tak ve BKM Organizasyon Müdürü Mehmet Öztopuz da vardı. Ata Demirer her zamanki sempatikliğiyle ve de çok acıkmış bir şekilde seradaki masasına oturdu. Arkadaşları ile ortak menüye uyacağından kendisi için bulundurduğumuz lipsoz balığını istemedi. Bizim menümüzü ezbere bilen Demirer insiyatifi servis elemanlarına bırakmadan bir çırpıda soğuk başlangıçları, ara sıcakları ve ana yemeği büyük bir iştahla bitirdi ve 03:00’e kadar hoş bir vakit geçirdi. 

“KOMİK PARA” İLE GELEN ŞÖHRET

         Ata Demirer’in Trilye’ye geldiği akşam tiyatro yönetmeni olan kayınbiraderim Metin Arslan da yanımızda idi. Haldun Dormen ve Gencay Gürün Tiyatrolarında uzun yıllar oynayan Arslan, Ata’nın ilk tiyatro oyununu ve onun hakkında bilmediklerimizi anlattı. 1996 yılında Pangaltı’daki Dormen Tiyatrosunda Metin Serezli’nin baş rolünü oynadığı “Komik Para” isimli oyunda Ata Demirer bir mafya tetikçisini canlandırmış. Kendisi için küçük bir rol olan bu ilk deneyimde seyirciyi gülmekten kırıp geçirmiş. Müthiş göz dolduran Demirer’in yolu bu oyundan sonra açılmış.

         Ata Demirer önce kuliste enerjisinin üçte birini harcayarak rol arkadaşlarını yaptığı espirilerle kahkaya boğar, gülmekten bayıltırmış. Geriye kalan enerjisiyle sahneye çıkan Demirer hayat dolu, sağlam dostlukları olan, dolu dolu yaşayan ve son çeyrek yüzyıla damgasını vuran çok yüksek performanslı bir sanatçıdır. 

DENİZE ÇOK TUTKUNDUR

        Ata Demirer’in denize olan tutkusunu en çok kardeşi Cenk Demirer’den dinlemek lazım. Yaz aylarında teknesiyle birlikte Bozcaada’dan ayrılmayan Ata Beyin denize dalıp, çıkıncaya kadar teknede bekleyen kardeşi Cenk Bey ağabeyinin denizden eli boş döndüğünü hiç hatırlamıyor. Balıkçılığın tüm şekillerine vakıf olan Ata Demirer denizler alemiyle ilgili engin bilgilere sahiptir. Mutfakta aşçıbaşılığı kimseye kaptırmıyor ve mutfağı kilitleyip yanına kimseyi almıyormuş. En meşhur yemeği sütlü sinaritmiş. Doğada aradığı pek çok şeyi Bozcaada’da bulduğu için orayı çok seviyor. Saroz Körfezi’nden getirdiği kocaman ıstakoza “Marangoz Hüseyin” ismini takmış. Cenk Demirer ağabeyinin günlük yaşantısında çok renkli ve espirili olduğunu söylüyor ve onunla birlikte çalışmak çok zevklidir diyor. Kuliste bile yemek tarifi verdiğini söylüyor.

         Ata Demirer son yıllarda seviyeli oyunculuğuyla büyük bir atak yapmış ve seyircinin gönlünde hakettiği tahta oturmuştur. Başarılı olduğu TV dizilerini ve sinema filmlerini anlatmak satırlara sığmaz.

         Bursa doğumlu Ata Demirer’in Zeki Müren hayranı olduğunu bildiğimiz için biz de kendisine Zeki Müren’in ünlü şarkılarının toplandığı CDyi geç saatlerde dinlettik. Çok büyük keyif aldı.

         Ankara’da sadece bir gün kalıp, “Ata Demirer show” gösterisini oynayan Demirer’i Ankaralıların çok özlediği belli, çünkü o gece kalabalıktan ve yoğun ilgiden izdiham yaşanmış.

Hiç kuşkusuz yaşamın insana sunduğu en iyi ödül sevdiğiniz işte çok çalışma fırsatıdır. İyi pazarlar.

 

Yorum Yazın