0Yorum

Palamut Tava

PALAMUT MEVSİMİ BİTMEDEN

         Ekonomide “marjinal fayda” denilen bir tanımlama vardır. Çok hararetli olduğunuz günde demlediğiniz tavşan kanı bir çaya kavuştuğunuzda size dünyanın en iyi sıvısını içiyormuş hissi verecektir. İkinci bardak da öyle. Ama üçüncü bardaktan sonra çok beğendiğiniz içecek saman gibi gelecektir. Marjinal fayda azalmaya başlamıştır.

         Palamut balığında da durum aynıdır. Bir yıl boyunca özlediğiniz boğaz defilesi başlar. Defilenin başında lüfer gelir, arkasından palamut. Hatta ağustos ayının ikinci haftasında küçük boylarda yakalanan çingene palamudu balık mevsiminin başlangıcı ile ilgili ilk bulguları yorumlamamızda yardımcı olur. İlk palamut balığı çok lezzetli gelir ama birkaç kez yedikten sonra çabuk bıkarız, tad almamaya başlarız ama sağlığınızı düşünüyorsanız palamut yemeye devam edin. Çünkü son bulgular palamut balığının çocuklarda göz ve beyin gelişiminin dışında boyu uzattığının da kanıtlandığı yönünde.

 

 

PALAMUT TAVA

Malzemeler:

  •          1 adet orta boy palamut balığı
  •          2 su bardağı sıvı yağ
  •          1 su bardağı un
  •          1 çay kaşığı çekilmiş karabiber
  •          Yeterince tuz

 

 Yapılışı     :

         Palamut balığını iyice temizleyin ve takoz halkalar şeklinde doğrayın. Bir tepsinin içine unu serin ve içine taze çekilmiş karabiber ile tuz karıştırın. Takoz şeklindeki balıkları iyice kuruladıktan sonra una bulayın, silkeleyip önceden ısıttığımız sıvı yağın bulunduğu tavaya atın. 6 dakika sonra tavadan alın. Afiyet olsun.       

        

Yorum Yazın