0Yorum

Kupes Izgara

ARSIZ BALIK KUPES

Bir hafta sonu hem eğlenmek hem de avlanmak için nevaleyi hazırlayıp balığa çıktınız. Sahilden oltayı iyice yemleyip salladınız, güzel bir karagöz, mercan ya da çipura yakalarım sevdasıyla. Olta kısa düşerse, derin olmayan sığ bir yere denk gelirse vay oltadaki o güzel yemin haline. Yem didiklenir de didiklenir, oltada tık olmaz canınız sıkılır. Kontrol etmek için tekrar çekersiniz ve yemin bittiğini görürsünüz. Yemi kim yedi diye hiç merak etmeyin. İşte bu halk arasında kupa veya gopes olarak anılan kıyıların arsız balığı kupestir.

Boyları 20 cm. yi geçmez. İskelede kurşunsuz sinek oltasıyla balık yakalamak isterseniz oltanın ucuna birazcık ekmek takın ve bırakın. Çok zevklidir kupesi yakalamak. Ekonomik değeri fazla değildir ama ben size çok basit bir tarif vereceğim parmaklarınızı yiyeceksiniz. İnşallah daha sonra talep artıp fiyatları yükselmez.

Malzemeler

  • Yarım kg. kupes balığı
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 3-4 adet tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • Yeterince tuz ve kekik

 

Yapılışı

Kupes balıklarını iyice temizleyip sadece bir tarafına üç adet çizik atın. Tuzlayın ve çizgilerin üzerine taze kekik serpiştirin. Üzeri kapalı bir elektrik ocağına balıkların çizilmiş kısımları üst tarafa gelecek şekilde yerleştirip on dakika pişirin. Afiyet olsun.

 

Yorum Yazın