0Yorum

Izgarada Lüfer Filetoları

 

Lüferin en güzel pişirme şekli kömür ızgarasıdır. Elektrikli ızgarada da pişirilebilir. Kömür ızgarasında iyi netice alabilmek için birkaç cins ağacın kömürlerini kullanıp aromaları balıkta hissetmek gerekir. Ayrıca kömürler iyice yandıktan sonra üzerine kül dökülmelidir. Aksi takdirde yanmamış odunsu parçacıklar balıkta duman kokusu yaratır.

 

Malzemeler

  • 1 kg lüfer balığı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4 adet tane karabiber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yeterince tuz

 

Yapılışı

Balıkları iyice temizleyin, temiz bir diş fırçası yardımıyla içindeki pıhtılaşmış kanı iyice akıtın. Kan artığı kalırsa balıkta acılık yaratır. Pullarını temizledikten sonra balığı ortasından ikiye ayırıp kılçığını çıkarın ve fileto elde edin. Balık filetolarını içinde zeytinyağı, defne yaprağı ve tane karabiber olan bir kabın içinde 10 dakika bekletin. Her iki fileto parçalarına tuz serpin. Önceden ısıtıp fırça ile yağladığınız ızgaranın üzerine balığın derisiz kısımları temas edecek şekilde fileto parçalarını yerleştirin. Dört dakika sonra ters çevirin, iki dakika derili kısım ızgaraya temas edecek şekilde pişirin. Afiyet olsun.

 

 

*Lüferi bütün olarak pişirme şekli çok yaygındır. Eğer bütün pişirmeye karar verirseniz asla balığın üzerini çizmeyin. Yoksa balık suyunu kömürün üzerine bırakır. Piştiğinden emin olmak için çatalınızla orta kemiği kaldırın, kemiğe yapışmıyorsa balık pişmiş demektir. Ama fileto olarak yukarıda anlattığım şekilde derili kısmı üstte bırakarak balığı pişirdiğinizde suyunu bırakmadığını ve olağanüstü lezzetli olduğunu göreceksiniz.

Yorum Yazın