0Yorum

Kutup Yıldızına İlerleyenler

Leonardo da Vinci, yarattığı eserlerle Rönesans sanatına yön vermiş, ünü zamanı aşarak günümüze kadar ulaşmış ender sanatçılardan biridir.
Bu meşhur sanatçının yaşamdaki zorluklara bakış açısı şöyledir:
“Engeller, zorluklar beni yıldıramaz. Her engel, beni daha iyiye doğru kaçınılmaz bir değişime iter. Gözünü bir yıldıza diken kişi, kararını değiştirmez.”
Kendi kutup yıldızını bulup o istikamette ilerleyen genç iş adamı Ahmet Sakıcı’yı yıllardır tanırım. İlk yakınlaşmamız bir sohbet sırasında gündeme gelen yol konusuyla gerçekleşti.
Yıllar önce Bursa üzerinden Çanakkale’ye karayolu ile annemi ziyarete gittiğimde neredeyse sabahtan akşama kadar süren yorucu yolculuğumun son ayağı yorgunluğumun gitmesine neden olmuştu. Yani Çanakkale’ye yarım saatlik mesafede olan Lapseki yoluydu konumuz. Boğaz net şekilde görünüyor yeni bir ralli başlıyordu. Yıllardır gidip geldiğim bu uzun yollarda yepyeni asfaltlarda yol çalışmaları oluyor ve sürekli yamalar yapılıyordu. Ama Lapseki Çanakkale arasındaki yola hiçbir şey olmuyordu. Havaalanı pisti gibi olan bu yolun başlangıcı benim için anneme kavuşmanın ilk habercisi oluyor ve inanılmaz keyif veriyordu. Kendimi bildim bileli bu yolda hiçbir çukur veya tümseğe, çatlağa rastlamadım.
Çanakkale’den döndüğüm bir akşam Trilye Restaurant 'ta karşılaştığım Ahmet Sakıcı ve ailesi balık yiyordu. Deniz ürünlerine oldukça düşkün aile ile sohbete başladığımızda, yeni geldiğimi söyleyip konuyu Lapseki yoluna getirdiğimde birdenbire “Ağabey o yolu ben yaptım” diyen Ahmet Bey’in parlayan gözleriyle karşı karşıya geldim.
Genç bir girişimci olan Ahmet Sakıcı yaptığı kaliteli işlerle uzun yıllardır isminden iyi bir şekilde bahsettiren İkiz İnşaat’ın sahiplerindendir. Erzurum havaalanı regülatör inşaatından, Gökova ayrımı-Köyceğiz devlet yolu, Ortaca-Dalyan yolu, Milas-Bodrum devlet yolu gibi turizmin en hareketli bölgelerinin önemli güzergahlarında imzası olan İkiz İnşaat yurt dışında da birçok başarılara imza atmıştır.
Teknolojiye oldukça meraklı olan Ahmet Bey yakın dostu Mehmet Birdane’nin bir gece internetten keşfettiği, dünyada yepyeni bir ürün olan yanmaz boyanın peşine düşer. Arkadaşıyla birlikte ABD’nin Florida eyaletine gidip teknolojinin Türkiye hakkını alır.
Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Yönetimi yani kısaca NASA neredeyse bütün parasını Ar-Ge için harcıyor. Yüzyılın buluşlarından birisi yanmayan boya. Ahmet Sakıcı ve Mehmet Birdane’nin Türkiye ile tanıştırdıkları bu yepyeni malzeme akıllara durgunluk veren bir buluş. Bu boyayla tüm şehirlerdeki binalar boyansa itfaiye birliklerinin kapısına kilit vurmak gerekir!
11 Eylül’den sonra NASA yanmayan boyanın formülünü sivil hayata vermek zorunda kaldı. Artık ABD’deki bütün sigorta şirketleri binaları teminat altına almadan önce bu boyaları şart koşuyor. Alev makinesi gibi aletle tahta üzerine sürdükleri boyayı gözümün önünde ateş bombardımanına tuttuklarında hayretimi gizleyememiştim. Tahta bana mısın demedi. Bu boya sadece ısıya dayanıklı değil, nem, ses, korozyon gibi yalıtımlar için de geçerli.
Yeniliklere sürekli açık olan Ahmet Sakıcı bir dönemin tanınmış, değerli siyaset adamlarından Latif Sakıcı’nın oğlu. Çok çalışkan ve vizyon sahibi olan genç neslin temsilcisi Ahmet Bey’i geçenlerde bir konu için çekinerek aradım. Sabahın erken saatinde Libya’daki inşaatın başında bulmam haklılıkları bir kez daha ortaya çıkarmış oldu. Yanmayan boyayı Suudi Arabistan, Rusya, Irak ve İran gibi ülkelerde pazarlayan Sakıcı’nın başarıları ve ülke sevgisi örnek alınacak niteliktedir.
Nereye gittiğini bilen adama bütün dünya yol verir.

Yorum Yazın