0Yorum

Doğrular Üzerinde İlerleyenler

 

         Oklahoma’da güneşli bir cumartesi öğleden sonrası, Bobby Lewis isimli iş adamı iki küçük oğlunu mini golf oynamaya götürmüş. Biletçiye yaklaşmış ve “Biletler kaç para?” diye sormuş.

         Biletçi:

         “Büyük üç dolar, daha doğrusu altı yaşından büyükler üç dolar. Altı ve altı yaşın altındakileri bedavaya alıyoruz. Çocuklarınız kaç yaşındalar?” diye yanıt vermiş.

         “Küçük üç, büyük yedi yaşında. Sanırım size altı dolar vereceğim.”

         Biletçi, “Bayım siz piyangodan para falan mı kazandınız? Üç dolar kara geçebilirdiniz. Büyüğün altı yaşında olduğunu söyleyebilirdiniz. Ben nereden anlayacaktım?” diye yorumda bulunmuş.

         Bobby ise “Evet bu doğru olabilir ama çocuklar doğrunun ne olduğunu biliyorlar” demiş.

         Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nu vatani görevini yaptığı yıllardan beri tanırım. Kıvrak zekasıyla, çalışkanlığıyla, efendiliğiyle ve doğrudan sapmayan bir karakter yapısıyla o dönemde de dikkatimi çekmişti. Bildiği ve inandığı doğrular üzerinde çok çalışarak genç yaşta pek çok faniye nasip olmayacak konumlara geldi. TED Koleji’nden mezun olduktan sonra 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Feyzioğlu, 2 yıl içinde de Kamu Hukuku yüksek lisansını bitirmiştir. Columbia Üniversitesi’nden Hukuk İngilizcesi sertifikasını alan Feyzioğlu, 2005 yılında profesör olmuştur. Akabinde 2 yıl sonra Hukuk Fakültesi Dekanlığı’na getirilmiş, görevini tamamladıktan sonra kayıtlı avukat olarak çalıştığı Ankara Barosu’na başkan seçilmiştir.

GELİNCİK PROJESİ

          Feyzioğlu, ailece balık ve deniz ürünlerine düşkündür. Sık sık Trilye’yi ziyaret eder. Bir cumartesi günü Fazıl Say, bir pazar günü Müjde Ar onun konuğudur. Ya da gece yarısı TV kumandasıyla zaplama yaparken Okan Bayülgen’in programında görürsünüz kendisini. Renkli ve sosyal bir kişiliğe sahip olan Feyzioğlu son zamanlarda şiddet gören kadınlara destek olabilmek amacıyla “Gelincik Projesi”ni başlatmıştır. Kadına verdiği değerle, güçle, kadının sosyal ve siyasal yaşamdaki etkinliğiyle öne çıkmasını arzulayan Metin Bey, bu faaliyetiyle itilen, dövülen, ezilen, tecavüz edilen, psikolojik ve sosyolojik şiddete uğrayan tüm kadınlara sahip çıkmıştır.

         Gelincik Projesi’nin kadından özür dileme projesi olduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Her gün öldürülen, ezilen, kişiliği yok edilmek istenen, baskı altında tutulan, düşüncelerini açıklaması en vahşi yöntemlerle engellenen kadınlarımızdan özür diliyoruz” demekle ezilen kadınlarla ilgili yepyeni bir sayfanın açılmasını sağlamıştır.

         Benim gençlik dönemimin siyaset sahnesinde her zaman yer alan merhum Başbakan Yardımcılarından Prof. Dr. Turhan Feyzioğlu’nun torunu olan Metin Bey’in başarılarında en büyük destekçisi güler yüzlü ve zarif eşi Birgül Hanım’dır. Çocukları Begüm ve Ece’ye muhteşem bir annelik yapan Birgül Hanım mütevazı tavırlarıyla her zaman ilgi odağı olur.

         Metin Bey’i yakından tanırsanız sadece Gelincik Projesi’nde değil buna benzer pek çok sosyal sorumluluk konularında duyarlı davranışları olduğunu görürsünüz. Bilgisine ve zekasına, paylaşımcılığına, insanlığına hayranlık duyarsınız.

         Enerjinizin nelere muktedir olduğunu kavrarsanız, başarı sizi izlemeye başlar. Hayatınızı da cesurca kabullenmişseniz başarıya dönüştüğünü mutlaka görürsünüz.

         Dedikoducu bir insan hep başkalarından, egoist bir insan kendisinden, akıllı bir insan da sizden yani toplumun ilgilendiği şeylerden bahseder. İyi pazarlar.

Yorum Yazın