0Yorum

Yosunlar ve Kök Hücreler

John F. Kennedy “Denizlerle ilgili bilimsel çabalarımızın nedeni merak değil, hayatta kalmamızın denizlere bağlı olduğuna inanmamızdandır” demişti.

Yaz aylarında denize gireceğimiz bölgelerde ayağımıza dolandığı için istemediğimiz yosunlar sadece deniz canlıları için değil bizim de geleceğimizi kurtaracak besin kaynakları olacak.

Ot obur balıkların tükettiği, balıkların yumurtalarını gizlediği, yavru balıkların çocukluk zamanlarını içinde geçirdiği yosunların faydaları saymakla bitmiyor…

Uzun yıllardır hep yazarım, söylerim: Bu denli geniş münhasır deniz ekonomik alanına sahip olan ülkemizde Balıkçılık Bakanlığı kurulmasının hem cari hem de protein açığımızı kapatması için elzem olduğunu… İşte geçtiğimiz günlerde ilişkilerimizin düzelmesine neden olan Mısır’ın Akdeniz’de hidrokarbon arama çalışmaları, deniz dibinin müthiş bir hazine olduğunun göstergesi…

PROTEİN KAYNAĞI

Vücudumuz, sağlıklı bir metabolizma, yeni hücre ve dokuların üretimi, güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterli oranda proteine ihtiyaç duyar. Çoğu deniz yosunu türleri, kolay sindirilen faydalı proteinler açısından zengindir.

Dünyadaki besin kaynakları tükense bile denizlerdeki yosunlar yüzlerce yıl hayatta kalmamızı sağlayacak.

Japon restoranlarının vazgeçilmez yiyeceği yosunlar artık dünyanın pek çok ülkesinde kabul görmekte…

STEMREGEN MUCİZESİ

Deniz ve göl ile derelerde yaşayan çok çeşitli olması ile birlikte yeşil ve mavi örtü şeklinde görülen canlılara alg deniyor.

Son zamanlarda yapılan çalışmalar yosunların yaşlanmayı ve hastalıkları tetikleyen serbest radikallerle savaşan doğal antioksidanlar bakımından zengin olduğu, insan vücudu ile ilgili inanılmaz yararlar sağladığı tıp bilim insanları tarafından kanıtlanmış durumda.

Geçtiğimiz yıl ülkemize gelip konferanslar veren Kanadalı kök bilim insanı mucit Christian Drapeau, covide karşı kök hücre tedavisini sağlayan tabletleri geliştirdi. 30 yıllık bir çalışma sonucu yedi farklı bitki özüyle oluşturduğu takviye edici gıda Stemregen adıyla tanınıyor. Daha önce enjeksiyonlarla verilen kök hücrelerini tabletlerle yenileme yönteminin mucidi Drapeau, sağlıklı bir yaşam adına elzem bir buluş yaptığı için çok mutlu.

Zarar gören hücreleri tabletlerle yenileme yönteminde mavi-yeşil algler başrolde. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, yıpranmış dokuyu, hasarlı hücreleri onarma amacıyla geliştirilen Stemregen, yedi farklı bitki özüyle gerçekten mucizevi bir buluş. Tam bir gençlik iksiri… Sabah dinlenmiş bir vücutla uyanmaktan, Alzheimer’a kadar pek çok hastalığa şifa olduğu geri dönüşlerini öğrendiğim yosun tabanlı gıda takviyesi, denizlerimizde daha ne mucizeler olabileceğinin belki de başlangıcı. Kennedy’nin sözü hiç aklımdan çıkmıyor…

Yorum Yazın