0Yorum

Tokyo'da Ekmek Arası Istakoz

Zengin ülke olmak ne güzel bir şey. Japonya’da restoranlar sürekli dolu. Kötü olan hiçbir şeyin uzun ömrü yok. İyi olanlarda ise kuyruklar oluşuyor. İşadamları seçim sonrası dolar yükselir mi korkusu yaşamıyor. Herkes işinde gücünde. Ülkede kurallar hakim. Herkes önünü görebiliyor. En ufak bir suiistimale tahammülleri yok. Başbakan’ın eşi Akie Abe’nin Yönetim Kurulu Üyesi olduğu vakıf okul yapmak için arazi satın aldı geçenlerde. Rayiç fiyatının çok üzerinde vakfa satıldı diye kıyamet kopuyor, yer yerinden oynuyor bu aralar Japonya’da.

KUYRUKTA BEKLEDİM

Türkiye’den hareket etmeden Luke’s Lobster’ı duymuştum ve seyahat listemin başına koydum. Her Tokyo ziyaretimde Japonlar’ın efsane köpeği Hachiko’nun heykelini görmeye giderim Shibuya’ya. Üniversitede öğretim üyesi sahibini her sabah istasyona bırakıp akşam karşılamaya gelen Hachiko, bir gün okulda kalp krizinden ölen sahibinin gelmediğini görünce 9 yıl boyunca her an gelir umuduyla Shibuya metro istasyonunda ölene kadar bekler. Japonlar, bu vefalı dost için bankalarda yardım hesabı bile açar. Shibuya’dan yürüyerek 20 dakikada ulaşabileceğiniz Luke’s Lobster’da özel yapım sandviçlerin arasında ıstakoz ve yengeç satılıyor. Damak çatlatan bir lezzet. Hiç üşenmeden kuyruktaki sıramız gelince kral yengeçli ve ıstakozlu sandviçlerin tadına bakıyoruz. Soğuk denizde yetişmiş ıstakoz ve yengeçler farklı bir konseptin temsilcileri.

BAHŞİŞ YOK

Japonya’da restoranlarda bahşiş verme geleneği yok. Eğer ısrar ederseniz onlar da almamak için ısrar ediyor ve mahcup oluyorlar. Yaşam standardı yüksek olduğu için değer kaybı yaşayan TL ile kıyaslandığında fiyatlar oldukça pahalı.

Tadı damağınızda kalan ıstakozlu ve yengeçli sandviçlerden sonra akşam için Kani Doraku Restoran’ı seçebilirsiniz. Ginza’da ambiyansı güzel bir mekan. Yengeç suşiden tempuraya kadar tüm seçenekleri deneyebilirsiniz. Yengeci çiğ yemek istemiyorsanız içinde sıcak su kaynayan kabı isteyip dilediğiniz kıvamda kendiniz pişirebilirsiniz.

 

Yorum Yazın