0Yorum

Tadında Anadolu

Göbeklitepe, yerleşik düzene geçişin, uygarlığın ilk başlangıç noktası olduğunu tüm dünyaya anlatıyor. Yerleşik düzenle birlikte insanlar yemek yapmaya başlıyor ve yüzyıllardır bereketli topraklarda efsane niteliğinde yemekler yaratılıyor. Ama biz nedense kendimize olan güven duygusunun azlığı nedeniyle bir türlü mutfağımıza gereken önemi veremiyoruz.

Ağustos ayının başında İzmir’e günübirlik yaptığım seyahatte iş görüşmesinden zaman ayırıp yemek yiyemedik. Ama bütün iştahımı havaalanına saklamıştım. Artık uçak yemeğini beğenmeyenler için bile yepyeni bir alternatif var: Tadında Anadolu!

YÖRESEL LEZZETLER

Tertemiz servis ekipmanları, şeflerin hakkını vererek yaptığı özgün yemekler ayaklarımı nedense hep buraya getiriyor. Ege yöresine uygun bir menü… Bakladan enginara kadar hepsi taze ve o kadar canlı duruyor ki büyük bir emek ile sergilendiği ortada.

Tadında Anadolu, yöresel ve türünün en kaliteli ürünlerini sunuyor konuklarına. Doğal olmasına da ayrıca dikkat ediyor. Anadolu demek, onlarca kültürün, tarihin harmanı demek… Anadolu mutfağının mirasını geleceğe taşımak, bu toprakların eşsiz lezzetlerini dünya ile paylaşmak misyonuyla hizmetini, İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum Havalimanlarında ve Capitol AVM’de sunmakta…

YENİ HAVALİMANININ GÖZDESİ

Anadolu’nun eşsiz doğasının, yaylalarından, ormanlarından gelen esintilerin özgün tariflere dönüştüğü Tadında Anadolu’da kapari çiçeğinden yapılan salatadan humusa kadar tüm başlangıçlar çok lezzetliydi.

BTA’nın İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur ve Türkiye Bölge Direktörü Kerem Arman, Tadında Anadolu projesinin iki önemli kahramanı. Projenin başlangıcından itibaren Anadolu’nun 500’den fazla geleneksel yemek reçetesinin titizlikle bir arada toplanmasını sağladılar, mevsiminde pişirdiler. 600’ün üzerinde yöresel ürünü, yerinden temin ederek yerel üreticisine destek oldular. Mutfağında doğallığı ve yöresiyle meşhur hakiki lezzetleri arayan herkesin zahmetsizce ulaşması için Tadında Anadolu’da bir araya getirdiler.

BTA, Tadında Anadolu ile gerçekten çok büyük hizmet yaptı. Benim gibi damağına düşkün olanların uçak saatinden birkaç saat önce gelmesini sağladı. Anadolu’yu her kaşıkta ve her yudumda damaklarımızda hissettirdi zengin bir lezzet mozaiği ile… Havaalanlarında güzel yemek mi yenir algısını kırdılar, tabuları yıktılar.

Uçmadan önce unutulmaz bir lezzet yolculuğuna çıkıyoruz Tadında Anadolu ile. Gerçekten büyük hizmet, tebrikler!

Yorum Yazın