0Yorum

Salatalar Masum Mu?

Nedense fazla abartmayı çok seviyoruz. Yeni ve yepyeni ürünlere yeterinden çok ilgi gösteriyor, bağımlısı haline geliyoruz. Bir zamanlar suşi modası sarıverdi, her köşe başında bir suşi dükkanıyla karşılaşır olduk. Daha sonra Japonya’daki gibi olmuyor diye bu işi gerçeğine uygun yapan mekanlara yöneldik.

Balzamik sirke tutkunu olduk, nar ekşisini unuttuk. Kanola yağını konuşur olduk, burnumuzun dibinde ilaç niyetine ürettiğimiz zeytinyağını neredeyse hor gördük. Kinoa falan derken eldeki bulgurdan olduk. Neyse ki sabır acı olsa da meyvesi tatlıdır. Sonunda doğru yolu buluyoruz.

SALATA ÇILGINLIĞI

Son zamanlarda restoranlarda neredeyse sadece salata ana yemek oldu. Sirke, limon ve zeytinyağı salatanın muhteşem üçlüsüdür. Ama zeytinyağındaki kalori alkolden daha fazladır, fazla kaçırınca size kilo olarak geri döner. Yeşil salata yapraklarıyla doymayacağınızı anlayınca bocaladığınız peynir, deniz mahsulleri, susamlı tavuklar, yağda kızarmış ekmek parçaları, galetalı salatalar, avokadolar, bol kuruyemişler zayıflama ve hafif yemek maksadıyla çıktığınız yolculukta tekerleğin lastiğinin patlamasına yol açabilir! O nedenle salatada kullanacağınız ekstra malzemelerde dikkatli olmazsanız tam fayda sağlamada zorluk çekersiniz.

Sağlıklı beslenme eğilimine diyet yapma da eklenince eğilim gereksinime yönelik gelişiyor. Sorgusuz tüketmeye devam etmek ileride yaşayacağımız sıkıntıları peşinen kabullenmek demektir. O nedenle hayatın nimetlerinden faydalanmadan 10 yıl fazla yaşamanın bir anlamı var mı? Modern tıp ortalama insan ömrünün uzamasında çok etkili oldu, hem dünya nimetlerinden yeterince yararlanalım, hem de sağlıklı ve uzun yaşayalım. Tıp alemi işin lezzet boyutuyla ilgilenmez. Ama bir ömür de brokoli yemekle geçmez. Gelin o zaman orta yolu bulalım. Hem sağlık hem lezzet. Zor mu? Hiç de değil! Mevsim sebzelerinden güzel bir salata yapın, zeytinyağı bir kaşığı geçmesin, üzerine bir parça ızgara balık. İşte budur hem lezzet hem sağlık.

Yorum Yazın