0Yorum

Pratik Hafta Sonu Rehberi

 

Şöyle hafızalarımızda kısa bir yolculuğa çıkıp, ilkokul yıllarına dönelim… Bahar mevsiminde her tarafın yemyeşil olduğu bir mayıs ayında öğretmenimiz;  önümüzdeki cuma günü piknik yapacağımızın müjdesini verince bir hafta önceden annemizle birlikte piknik hazırlıklarına başlardık. Haşlanmış yumurtalar, kurabiyeler, kuru köfteler, sandviçlerle mesire yerine doğru yol alırdık. Böyle günler için sevdiklerinizle hoş vakit geçirebilmeniz adına size birkaç önerim var.

 

   1 ) Hazırlıkları Kendiniz Yapın:

Malzemeleri kendiniz hazırlayın. Bir başkasına hazırlattığınız malzeme unutulursa piknikte canınız sıkılır. “Kendi işini kendin yap” mantığıyla hareket edin. Birçok çeşni getirin.

 

   2 ) Peynirle Donatın:

Lezzetli peynirler, salam, gevrek somun ekmekleri mükemmel bir pikniğin olmazsa olmazlarıdır. Şunu unutmayın çabuk sulanan peynirler dışarıda çok uzun süre kalırsa hem etrafı batırabilir hem de midenizi alt üst edebilir. Bu yüzden sert beyaz peynir, kaşar peyniri, çedar gibi çeşitleri seçin.

 

   3 ) Taze Sebzelerden Vazgeçmeyin:

Domates, biber, salatalık, patlıcan gibi sebzelerin piknikte tüketilmeleri her zaman yaygındır.

 

   4 ) Seçenek Sunun:

Eğer arkadaşlarınızdan biri kendisini vejetaryenliğe adamış ise buzdolabına koşup bir şeyler alamazsınız. Kolayca götürebileceğiniz meyveler ise muz, üzüm, erik ve elmadır. Piknikten önce hazırlayabileceğiniz karpuz, kavun, şeftali gibi yiyeceklerin kararmaması için üzerlerine limon suyu dökün.

 

   5 ) Evladiyelikleri Evde Bırakın:

Üzerinize bir şey döküldüğünde dert etmeyeceğiniz bir örtü götürün. Ucuz ve fazla küçük olmayan bir piknik örtüsü alın, herkes oturabilsin.

 

   6 ) Oyun Saatini Geçirmeyin:

Yemek faslı bittikten sonra vakit ilerlemiş olacak ve arkadaşlarınızın canı sıkılmaya başlayacak. Herkesin oynayabileceği oyunlardan getirin; tavla, satranç, dama, iskambil, frizbi gibi... İnsanlar piknikte arkalarına yaslansın ve stresi şehirde bıraksınlar.

 

   7 ) Kişilere Özel Olsun:

Altı yaşındayken pikniğe götürdüğünüz sepetteki malzemelerle şimdikiler aynı olmamalı, özgün olun, kendi ellerinizle donatın.

 

   8 ) Piknik Kontrol Listesi:

Tirbuşon, buz, soğutucu, çatal, kaşık, bıçak takımı, pratik tabak, müzik listesi, sinek ve böcek ilacı, güneşten koruyucu krem, çaydanlık, piknik topu, kolonyalı mendil, kürdan, biraz daha fazla keyif istiyorsak hamak.

 

   9 ) Ayı Yogi Sepeti Hazırlayın:

Tüm piknik malzemelerini Ayı Yogi sepetine koyun, tek yerde bulunsun.

Keyifli, sağlık ve lezzet dolu piknik sofralarınız olsun.

Yorum Yazın