0Yorum

Nişantaşı'nın Yeni İtalyanı

Cafer Okray, ömrünün yarısını yurt dışında geçirmiş, iş nedeniyle İtalya’da uzun süre bulunmuş değerli iş insanıdır. Yaşam gustosu ve mutfak ilgisi yaşantısının her bölümünde ön planda olmuştur. Kocasının yemeğe ilgisinden yola çıkan eşi Şen Hanım da Ankara’da uzun yıllar hizmet veren Biz Restoran’ın kurulmasında ve işletilmesinde ortaklık yapmıştır.

İki hafta önce Ankara’ya ziyaretime geldiğinde Nişantaşı Hüsrev Gerede Caddesi’nde ofisinin yanı başında geleneksel bir İtalyan lokantası açıldığını söylerken Cafer Bey’in gözlerinin içi gülüyordu. Hemen ajandama kaydettim ve İncili Gastronomi Rehberi’nin ödül töreni için İstanbul’da bulunduğum gün dosdoğru Nişantaşı’na tipik bir İtalyan lokantasını andıran Napoli Gourmet’ye gittim.

MARGARITA MÜTHİŞ

Stefano Marrone ve Enzo Paglini adlı iki İtalyan ortak açmışlar Napoli Gourmet’yi. Enzo mutfak, Stefano satın alma ve servis, müşteri ilişkileri gibi konulara bakıyor. Çok sempatik, konuşkan ve dürüst olan Stefano, Beşiktaş kulübünün eski kondisyon antrenörü.

Geleneksel İtalyan yemeklerinin sunulduğu restoranda margarita pizza gerçekten Napoli'deki gibiydi. Ürün adaptasyonu yapılmamış. Üzerindeki peynir gerçek bir mozzarella. Leke leke, dondurulmuş, rendelenmiş cinsten değil! Hamurun 72 saat bekletildiğini anlattı Stefano. “Buzdolabında beklerken karbonhidratı alınıyor” dedi. Gerçekten hiç şişirmedi beni ve midemi yormadı Napoli usulü kenarları kalın pizza.

Başlangıçta içtiğim shot bardağında çilek püresi, tabasco ve angostura bitkisinden yapılan içki alkolsüzdü. Çok inovatif bir düşünce. Acı alkol hissi uyandırıyor ama alkol yok.

Bir porsiyon makarnayı iki kişi yiyebildik. Pizza oldukça doyurucuydu. Pasta alla Genovese (Ceneviz soslu makarna) al dente pişirilmiş, dişe geliyor ve ev yapımı olduğunu lezzetinden hemen belli ediyordu.

FİYATLAR MAKUL

Ambiyans, fiyat, kalite oranı uygun… Açılalı yalnız üç ay olmasına rağmen müdavim kitlesi oluşmuş. İnsanlar kaliteyi yakalayınca çıtalarının altına düşmek istemezler. İtalyan lokantalarında final tiramisu ile yapılır. Tiramisu buzdolabı bile görmemiş çünkü yeni yapılıyordu, biz de “Bekleriz” deyince hemen bir krem brüle girdi araya. Üstündeki şeker pürmüzle çok düzgün yakılmış. İki tatlının da lezzeti tam beş beşlikti! Yemek sonrası kahveleri de mükemmeldi.

Napoli Gourmet ara sıra yolum düştüğünde uğrayacağım bir yer değil, çok sık gideceğim ve kendimi İtalya’da hissetmek istediğim bir mekan olacak. Yolunuz açık olsun Stefano ve Enzo…

Yorum Yazın