0Yorum

New York'un Gözde Mekanları

24 saat yaşayan bir şehir olan New York’ta her konseptin iyilerini sunan restoranlara rastlamak sürpriz olmuyor. Ama bazen görsel medya ile sosyal medyanın gözünden kaçmış ve gerçek gurmelerin uğrak yeri olan özel mekanları bulmak için orada uzun yıllar yaşayanların görüşlerinden istifade etmek gerekiyor. Bunlardan bir tanesi de yeni keşfettiğim, tipik bir Amerikan restoranı olan Estela.

OBAMA’NIN FAVORİSİ

Houston Caddesi’nde, dışarıdan fark edemeyeceğiniz ancak gittiğinizde müdavimlerle dolu olan, lezzetli yemekleri bütün damaklara olumlu tepkiler veren, sıra dışı bir mekan Estela.

Hafif loş, sade bir dekorasyonu var. Restoran bar tarzı bir yere gelmiş gibi hissediyorsunuz kendinizi. Ama buradaki yemekler “Tek yol lezzet” dedirtecek cinsten. Akdeniz esintilerinin olduğu restoranda aromatik bitkilerle sunulan yeşil soslu burrata, ekmek üzerinde midye, mürekkepli pilav, rokfor ve portakalla yapılan hindiba… Hepsi damak çatlatıyor. Özellikle kuzu pirzola fark yaratıcıydı. Barack Obama da bu restoranın müdavim müşterisiymiş.

SUŞİDE BONDST

İkinci kez gittiğim Bondst’ta yediğim suşiler, Japonya’nın en ünlülerine yakın derecede lezzetli. Taraklı suşi bir harika. İki katlı mekana gidebilmek için günler öncesinden yer ayırtmak lazım. Isırgan otuna benzer yerel aromalı otlar, kullanıldığı yemeklere müthiş bir rayiha katıyor. Karides ve sebze tempura, saşimi, somon seviçe ve orkinos tartar buraya tekrar gelmem için önemli nedenler. 

NUSR-ET TANINMIŞ

New York’a gitmişken Amerikan gazetelerinin eleştiri bombardımanına tuttuğu Nusr-et’e uğramadan olmazdı. Restoranı ile New York’a çoktan demir atmış. Uğradığımda saat 16:00’dı ve salon tıklım tıklım doluydu. Müşterilerin çoğu Orta Doğu kökenli ve Türkler'den oluşuyordu. BLT, Peter Luger ve benzer pek çok et mekanının olduğu devler liginde ve kırmızı etin anavatanında yarışmak zor. Ancak Nusret, bu yarışta göğüslediği ipi bırakacak gibi değil.  İstanbul’daki şovları burada da yapıyorlar.  İçine Maraş dondurması konularak sunulan baklava çok ilgi çekiyor.

Ottoman steak ve füme etleri denedim. Diğer şubelerdeki lezzet standardını yakalamış. Bence sonuç önemlidir her zaman. Cadılar Bayramı’nda bile binlerce Amerikalı Nusret’in tişörtünden giydi. Ünü de gün geçtikçe yayılıyor. Fiyatların pahalı olması çok eleştiriliyor ama konuşlandığı yer Manhattan. Sıradan bir kahvaltı astronomik rakamları buluyor. Bir markamızın New York’ta bile meydan okuması heyecan veriyor bana.

 

Yorum Yazın