0Yorum

New York'ta Muhteşem Tatlar

Geçtiğimiz günlerde Magnolia Bakery’nin New York’tan sonra İstanbul’da şube açacağını duyunca keşke Dominique Ansel açsaydı diye içimden geçirdim. Çünkü eylül ayında iki mekanı da New York’ta iki gün ara ile ziyaret ettim. Central Park’ın yakınındaki Magnolia Bakery uğrak yeri gibi olmuş. Hatta Birleşmiş Milletler Toplantısı nedeniyle New York’ta bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile de burada karşılaştım.

Takeaway menüsünde bulunan beğendiğim bir sandviçi dahi servise sunmayan, burnundan kıl aldırmayan bir hizmet anlayışına sahip Magnolia Bakery bakalım İstanbul’da ne yapacak?

KUYRUKTA BİR SAAT

Dominique Ansel Bakery Soho’da bir pastane. Arkada bahçesi var. Deneyeceğiniz her şey olağanüstü lezzette. Kuyrukta yarım saat ile bir saat arası beklemeye değer mi? Gerçekten değer. Hava da güneşli ise hiç sıkıntı yok. Kuyrukta bekleyen başka Türk tanıdıklar da mutlaka çıkabilir! Mutlu oluyor insan rafine damaklara sahip Türk insanını böyle kaliteli mekanlarda görünce.

Pastanenin sahibi ve şefi Dominique Ansel bir Fransız pasta şefi. Dilden dile dolaşan ve bir fenomen haline gelen kruvasan ve çörek melezi olan “cronut”ı icat etmesiyle tanınıyor.

Bu denli yoğunluğa rağmen güleryüzlü hizmet, konukseverlik, her müşteriye içten ilgi ve alaka, lezzetin yanında burayı farklı kılan diğer unsurlardan... Pastane ürünleri dışında kahveleri de mükemmel. Hiçbir şey tesadüfen zirvede olamaz ve kalamaz. Dominique Ansel bu başarıyı hak etmiş, hem de fazlasıyla.

 

CRONUT DENENMELİ

Yolunuz New York’a düşerse buraya mutlaka uğrayın ve pastacılığın yeni icadı “cronut”ı deneyin. Ama sadece cronut mı? “Caramelia feuilletine clusters”ı bir tatsanız bağımlısı olursunuz. Sanki yeni bir duyu organınız gelişmiş, yeni bir umami keşfediyormuşsunuz gibi hissedeceksiniz. Deniz tuzlu ekler, kruvasan, triple cheese cheesecake, cronut ve karamelli feuilletine clusters deneme şansım oldu, tabi akabinde 15 bin adım atma sözü verdim kendime.

Keşke Ansel radikal bir karar alıp Türkiye’ye de şube açsa. İnovasyona önem veren pastacı şeflerimize inanın ivme kazandırır.

Yorum Yazın