0Yorum

New York'ta Gurme Turu

New York’a gideceğiniz tarihe çok önem verin. Benim gibi Birleşmiş Milletler toplantısı haftasında giderseniz otel fiyatlarından, kilitlenen trafiğe kadar çileden çıkarsınız. Bir cadde Obama, diğeri Joe Biden geçiyor diye kapanmış vaziyette. 

New York, gastronomi mabedi bir şehir. Her gidişimde farklı yerler keşfediyorum. Okuyucularımla paylaşmadan edersem bencillik yapmış olurum. Zira New York’taki gurme dostlarım kendilerine yer bulamıyorlar, yazmamı pek istemiyorlar!

SUŞİNİN ADRESİ BOND STREET

On yıldır çizgisini bozmadı. Her New York ziyaretimde uğruyorum. Taraklı, deniz kestaneli ve yellowtail suşiyi tavsiye ederim. Girişte sunulan incecik un tabanlı balık olağanüstü bir lezzet. Yeşil çay kaplamalı bademe bayıldım. Dondurmalı ekmek tatlısı, çilek soslu panna cotta ve krem karamel nefisti.

Ralph’s Coffee’ler soğuk çayı, limonatası ve kahveleriyle ben de varım diyor. Dünyanın en ünlülerinin kaldığı The Mark Otel’in kafesinde karides kokteyl ve avokadolu pide denenebilir. Mükemmel bir servis...

Frenchette, Michelin rehberinde yer alan Fransız lokantası. Ünlü Dartanyan tavuğu sunuyorlar. Ama maalesef çiğ geldi. Lavaşlı farklı taramaları var, uskumru ızgara fasulye ile güzel sunum. Çiğ tavuk yesem de bir şans daha vereceğim. Hata arayan gözler mükemmeli göremez, mekanın güzel yanları çok. Balıkta Avra, İtalyan’da Marea Restoran ve rozbifte Katz’s Delicatessen mutlaka denenmeli.

GURME İKİZLERİN MEKANLARI

Ankara’dan New York’a yerleşen, en prestijli üniversiteleri derece ile bitirip, en prestijli şirketlerden birinde çalışan Engin ve Gökhan Polat kardeşlerin önerisiyle Dame Restoran’a gittim. Taze soğanlı kalamar, bottargalı orkinos tartar, midyeli hıyar salatası bayır turbu ile çok lezzetli ürünler. Chanterelle mantarı nefis. Aylar öncesinden dolan ve hikayesi olan mekan dünyanın en iyi barı seçilen Dante’nin yanıbaşında. Bir adım ötede dünyanın en iyi hamburgercileri arasında sayılan Minetta Tavern adlı mekana yemeğin sonunda sadece portakallı sufle yemeğe gittik. Kuş gibi hafif bir tatlı, lezzet ve şeker dengesi mükemmel.

Gökhan ve Engin Polat kardeşler kendilerini öyle sevdirmişler ki Soho’daki mekanların şefleri ve sahipleri çok benimsemiş onları. Gurmeliklerinin yanında bir diğer özellikleri de çok iyi bir Milliyet Cadde okuyucuları olmaları...

Yorum Yazın