1Yorum

Milli Günler Canlılığı

Başkent Ankara’nın, İstanbul gibi 24 saat yaşayan canlılıkta olamasa da kendine özgü düzeni var. Farklı konseptlerdeki eğlence yaşamı gecenin bir saatinde son bulup kendi sükûnetine dönüyor.

Haziran ayının son haftası ve temmuzun ilk günlerinde ayrı bir canlılık yaşanır Ankara’da. Mezuniyet törenleri, elçiliklerin milli günleri gibi aktiviteler siyasetten yorulan şehri biraz hareketlendirir. Geçen hafta İngiltere, Japonya ve ABD’nin ulusal günleri kutlandı.

       JAPON BÜYÜKELÇİSİ’NE TERFİ

6 Temmuz günü Japonya Büyükelçiliği rezidansında kaldırımdan itibaren uzun bir kuyruk oluştu. Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Hiroshi Oka, Savunma Ataşesi Deniz Albay Hiroyoshi Nakatsu ve eşleri kutlamaları kabul etti.

Büyükelçi Oka konuşmasında, Öz Savunma Kuvvetlerinin 63’üncü Yıl kutlamasında 'Samuray' geleneğine dayanarak Japon halkını korumaya devam ettiğini belirtirken, TSK ile ilişkilerin istikrarlı bir şekilde devam ettiğine değindi. Büyükelçi Oka, her iki ülkenin deniz kuvvetlerinin Birleşik Görev Kuvveti 151’de Somali açıklarında güvenliği sağlamak için diğer ülkelerle işbirliğinin sürdüğünü, geçen ay görevi Türk amirale devrettiğini söyledi. Oka, 2016 Nisan ayından beri Türkiye’de görev yapıyordu. Tokyo’da Dışişleri Bakanlığı’nda önemli bir göreve atandı. Resepsiyonda Japon mutfağı ağırlıklı ikramlar sunuldu.

ABD BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Amerika Birleşik Devletleri’nin Bağımsızlık Günü’nün 241’inci yıldönümü 7 Temmuz günü başkenti canlandıran başka bir etkinlikti.

Büyükelçi John R. Bass eşiyle birlikte konukları kapıda karşılayıp hoş Türkçesi ile sohbet etti. İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından yaptığı konuşmada Türkiye’nin zor ve sancılı bir yılı geride bıraktığını söyleyen Bass, sempatik ve candan tavırlarıyla ev sahipliği yaptı.

Barbekü ağırlıklı ikramların olduğu davette bir süre sohbet ettiğimiz Büyükelçi, “Sizin yaptığınız Balık Adana’ya bayılıyorum” diyerek güldürdü.

Yorum Yazın