0Yorum

Mavi Yolculuk Mutfağı

Sonbaharın adı hüzünlüye çıkmış. Ama artık hiç de öyle değil. Bu yıl eylül tam bir yaz ayı gibi geçti. Ekimde ise sahiller rengarenkti. Sonbahar ve kış aylarında atıl kalmamak için büyük çaba sarf eden yerlerin başında Bodrum geliyor. Etkinlikler her geçen yıl artıyor. Kalifiye elemanların sürekliliğini sağlamak ve kaliteli hizmeti arttırmak için çok güzel gelişmeler bunlar. Bodrum Kupası da bu etkinliklerden biri.

DENİZ SEVGİSİ YELKENLERİ ŞİŞİRDİ

Geçen hafta 100 civarında tekne, 1000’den fazla deniz ve yelken sevdalısı 29’uncu Bodrum Cup için yarıştı. Bir zamanlar sezon bitiminde gulet ve tırhandillerin sahipleri ve kaptanları aileleriyle birlikte tatile çıkarlardı. Daha sonra bu etkinlik geleneksel yelken yarışlarına dönüştü. Amaç teknelerin süsü olarak duran, pek kullanılmayan yelkenlerini devreye sokmak ve deniz esnafını yelkene alıştırmaktı. Zamanla bu proje hedefine ulaştı, hatta yarışlar uluslararası bir nitelik kazandı.

ALİ ŞEN İLGİSİ

Fenerbahçe’nin efsane eski başkanlarından Ali Şen, merhum Cumhurbaşkanı Özal’ın basın danışmanı Can Pulak, 29 yıldır bu yarışlara katılıyorlar. Yarışlara destek vermek için katılan Şen ve Pulak, kaplumbağa gibi ağır seyir yaptıkları için kendilerine ‘Caretta Grubu’ ismini takmışlar! Rahmetli Sadun Boro da bu ekipteydi.

Teknelerin aşçılarının katıldığı yemek yarışmasında jüri olarak görevliydim. Yarışmacılara Metro’nun hazırladığı kara kutu içinde yiyecekler verildi. Üç meze yapma ve her mezede protein bulundurma zorunluluğu vardı: Karides, kalamar, balık gibi. Hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı teknelerin mutfakları denetlenerek kontrol edildi. Üç saatlik sürenin sonunda jürinin yiyeceklerin hangi tekneden geldiğini görmediği, tekne isimleri yerine numaraların yazıldığı adeta ‘kör tadım’ gibi bir değerlendirme yapıldı.

Sponsorlar Bodrum’un inovasyon gurusu Bodrum Mutfak Mobilya, Allium Villas, Metro ve Gastronometro idi. Deneyimli şef Maximilian Thomae jüri başkanlığı yaptı. Birinci Eylül Deniz teknesinden Türker Türk ve İdil Acar; ikinci Gora teknesinden Kamuran Karakuş ve üçüncü Aliko-1 teknesinden Zuhal Uysal ve Berna Kargın, ödüllerini Bodrum Mutfak Mobilya’nın sahibi Mustafa Güneri’nin babası, mavi yolculuğu başlatan kaptanlardan ve dünyanın en kaliteli süngeri kabul edilen Bodrum süngerinin ilk avcılarından biri olan Mehmet Güneri’nin elinden aldılar.

Bodrum’da yaz bitmedi, yeni aktivitelerle devam ediyor. Çok da güzel oluyor.  

Yorum Yazın