0Yorum

Londra'yı Yakınlaştıran Şef

Dünyadaki en önemli anlaşmalar yemek masalarında yapılır, dostluk köprüleri kurulur, kalbe giden tüm yollar buralardan geçer.

Geçtiğimiz günlerde mutluluğunu paylaşmak isteyen Hüseyin Özer, gece yarısı beni aradığında heyecanı nabız atışlarına yansımıştı. İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, yılbaşı yemeklerinin ilkini İngiltere’nin dünyaca ünlü Türk restoranı Sofra’da verdi. Büyük büyükbabasının Osmanlı soyundan geldiğini söylemesiyle Türk kamuoyunda tanınan Johnson, genlerin yemek yeme alışkanlarında ne kadar önemli olduğunun en büyük göstergesi. Çünkü belediye başkanlığı yaptığı dönemden bu yana sık sık Sofra Restoran’ı ziyaret edip Türk yemeklerini tercih etmekte.

OSMANLI MUTFAĞI FAVORİSİ

Boris Johnson’ın Sofra Restoran’da beğenmediği yemek yok. Hüseyin Bey ile gazetecilik yaptığı yıllardan beri dostlar. Başbakan Binali Yıldırım’ı çok sevdiğini de dile getiren Johnson, Yıldırım’ın sevdiği yemeklerden yapılan menüyü çok beğenmiş. Fıstıklı kuzu gerdan ile Özer’in Ankara’da ilk mutfak deneyimini yaptığı Sobacılar Çarşısındaki pidenin aynısını tadınca çok hoşuna gitmiş. “O yıllarda aynada saçlarımı taramak için su kasalarının üzerine çıkardım” diyor Özer. Johnson, Tokat pekmeziyle tatlandırılmış gün kurusu kayısı, künefe ve kuru baklava ve Türk çayı ile final yapmış.

LONDRA ANKARA KÖPRÜSÜ

İngiltere’nin kapısının, büyük büyükbabası gibi İngiltere’ye gelerek hayatlarını burada kurmak isteyen enerjik yetenekli ve parlak Türklere her zaman açık olduğunu söyleyen Boris Johnson, Hüseyin Özer’in Londra’ya katma değer kattığını, Birleşik Krallık ve Türkiye’nin ilişkilerinin son derece güçlü olduğunu aktarmış. Bu bağlamda Londra Ankara köprüsünün kurulmasında Hüseyin Özer’in rolü çok büyük. Zamanında Napolyon bile Dışişleri Bakanı Talleyrand’a “Bana iyi şefler verin size harika anlaşmalar hazırlayayım” diye boşuna söylememiş.

İyi ki varsınız gastro diplomasinin kahramanları!

Yorum Yazın