0Yorum

Komşunu da Al Türkiye'ye Gel

Geçtiğimiz perşembe günü Külliye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Almanya Başbakanı Merkel ile görüşmesi öncesi turizmcilerle bir araya gelmesi oldukça dikkat çekiciydi. Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın krizin tam ortasında olan turizmcilerin sıkıntılarına yönelik finansal konularda yardımcı olma kararlarını anlatmasının ardından Cumhurbaşkanı konuşmaya başladı.

Turgut Uyar’ın “Seni boydan boya sevmişim, Ta Kars’a kadar Edirne’den”, Cahit Külebi’den “Yurdum” şiirleriyle süslenen konuşmada, Cumhurbaşkanı, turizmin cari açığı ve dış ticari açığını kapatmadaki etkin rolünü rakamlarla anlattı.

İLK KEZ GASTRONOMİ

Turizmde pazarlama stratejisine yepyeni bir ürün katıldı: Gastronomi. İnanç turizmi, kongre, deniz, tarih, güneş, sağlık gibi ürünlerle görücüye çıkan Türk turizminde ilk kez gastronominin ve Türk mutfağının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin turizmde kum, deniz, güneş üçgeninden çok daha fazla konularda söz sahibi olduğunu hatırlattı.

STK temsilcilerinin davet edildiği toplantıda TURYİD Başkanı Kaya Demirer ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Big Chefs markasının yaratıcısı Gamze Cizreli, BTA’nın CEO’su Sadettin Cesur gibi sektörün duayenleri de büyük hazırlıklar yaparak durumdan görev çıkarma arzusundaydılar.

DÜĞÜNÜNÜ VATANINDA YAP

Cumhurbaşkanı yurt dışında yaşayan 5 milyon gurbetçinin Türkiye'ye her yıl geldiklerini ama düğün, nişan gibi faaliyetleri de burada yapmalarını istedi. “Doyduğunuz yer çok önemli ama doğduğunuz yeri de unutmayın,” diyerek dünyada yaşanan olayların ülkemize de sirayet etmesinden dolayı bu dönemde gurbetçilerin yürekten desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Her yıl Türkiye’ye gelen 3,5 milyon vatandaşımızın komşularını da Türkiye’ye tatile getirmelerini, ülkemize bir kez gelen yabancının aşık olup başka bir yere tatile gitmeyeceğini, mahcup olmayacaklarını da dile getirdi.

Yorum Yazın