0Yorum

İzmir'de Nefes Aldım

Pandemi ile ilgili yasakların 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılacağı haberi sektörü sevindirdi. Aşılamanın çok hızlı gitmesi moral dopingi oldu. Seyahatler arttı, uçak seferleri çoğaldı, doluluk oranı süper.  Ben de önceden planladığım ziyaretimi gerçekleştirmek ve deniz havası almak için kısa süreliğine İzmir’e gittim.        

Bir süredir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in körfez ile ilgili güzel çalışmalarını gazeteci-yazar Muzaffer Ayhan Kara’dan ve İzmirli dostlarımdan duyuyordum. Kirli atıkları akıtan 24 derenin yolu değiştirilmiş ve körfez yakın takibe alınmış. Sahilde olta balıkçıları granyöz, lidaki, çipura, kefal yakalıyorlar ve sandallarla kalamar avına çıkanlar boş dönmüyordu. Müsilajla boğuştuğumuz bugünlerde İzmir Körfezi bana moral oldu.

MARİNANIN DİRİLİŞİ

En büyük sürprizi İzmir Marina’da yaşadım. Atıl duran bu marinayı Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’ndan kiralayan Büyükşehir Belediyesi bir taşla iki kuş vurmuş. Vakfa gelir kazandırarak şehit ailelerine katkıda bulunduğu gibi İzmir’e de nefes aldırmış.

Marinadaki kafe, bar ve restorana “Nefes” adını vermişler. Gündüz saatlerinde İzmir’in kavurucu sıcağında çayımı içerken meltem rüzgârlarının estiği marinada hayallerimi yüzdürdüm. 15 ay yiyecek içecek sektörünü vuran koronavirüsün kötü günlerini denize bıraktım.

Akşam saatlerinde Nefes Restoran’da Şef Kemal Kebude’nin hazırladığı inovatif dokunuşlu mezeleri büyük bir iştah ile tattım. İzdeniz Genel Müdürü Ümit Yılmaz, Marina İşletme Müdürü Arda Erdoğan, İzdeniz Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Ayhan Kara, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gözde Ulman, İzmir Marina Danışmanı Emekli Deniz Albay Mehmet Tunç, uzun yıllar hafta sonları Milliyet Gazetesi’nde büyük bir keyifle okuduğum, balık tariflerinden yararlandığım Meriç Köyatası ile birlikte güzel ve huzurlu bir akşam geçirdim. 

DENİZE KARŞI

“Denizden Gelen 206 Eşsiz Lezzet” kitabının yazarı şef Kemal Kebude çok yetenekli. İçine deniz börülcesi gizlediği kızarmış levrek köfte hem sunum hem de lezzet olarak tam puan aldı. Izgara kalamarın içine hellim peyniri doldurularak sunduğu ara sıcak ve körili ahtapot tam kıvamındaydı. Deniz kenarında dolunayı izleyerek yenilen ürünler zaten bir sıfır önde başlatıyor.

Nefes Restoran’da deniz ürünlü mezeler ağırlıklı… Kekikli acılı hamsiden, levrek marine kadar pek çok meze denedik. Hammadde kalitesi, kullanılan zeytinyağı, sunum, pişirme, lezzet hepsi çok güzeldi. Tatlı ile final yaparken son seferini yapan Uğur Mumcu arabalı vapuru loş ışıkları ile süzüle süzüle Karşıyaka’ya doğru yol alıyordu.

İzmir Marina, şehrin içinde ama dışında hissettiren bir yer. İzmir için yeni bir cazibe merkezi. Artık yeni adreslerimden birisi olduğu kesin…  

Yorum Yazın