0Yorum

İstanbul'un Yeni Mekanları

İstanbul’a bazen düğün davetlerine katılmak için, bazen de TV programları için çok kısa kaçamaklar yapıyorum. Ama bu kısa süreye mutlaka öğle ve akşam yemeği sığdırmaya çalışıyorum.

Genelde yeni açılan yerlere hemen gitmem. Biraz oturmasını beklerim. Ama söz konusu Ali Ünal’ın mekanı olunca ilk gün bile gitmek lazım. Tam bir hizmet sektörü aşığı, işini çok seven bir işletmeci Ali Ünal.

ORTAKÖY’DE RUBY

Anjelique’in yerine çok kısa sürede yaptığı dekorasyon ile Ruby’i açan Ali Ünal’ı Reina’dan tanırım. Ünlü mekanı ünlendiren baş oyuncudur Ali Ünal. Bence tam bir virtüöz. Elini attığı yer mutlaka başarıyı yakalar.

Akşamüzeri uğradığım Ruby’de henüz yemek saati yaklaşmadığı halde bile pek çok tanınmış isim baş döndürücü Boğaz manzarasını izleyerek aperatif içkilerini yudumluyordu.

Ruby, yepyeni bir konsept. Yemekler birbirinden güzel. Kıvamında pişmiş levrek ızgara, çıtır ördek salatası, kalamar farkındalık yaratıyordu.

İstanbul’un gece hayatında Ruby, önümüzdeki dönemde bir hayli ses getireceğe benziyor.

ETİN YENİ ADRESİ

Etiler’de etin yeni adresi Scarlet’in açılış öncesi nasıl hazırlandığını biliyorum. Hummalı dekorasyon hazırlıklarını geçen yıl Bodrum’da Golden Age Oteli’nin sahibi Ceylan Öztanık’tan duymuştum. Dekorasyon kadar yemeklerin de iddialı olduğu Scarlet, önümüzdeki yıl adından bir hayli bahsettirecek.

Günaydın ekolünden Süleyman Dilek konuklara gerçekten döktürüyor. Ultra modern bir ortamda et suşiye önyargılıydım ama tadar tatmaz isabetli bir inovasyon olduğunu düşündüm. Soğanlı sos ile sunulan dana iliği ilginç. Damak çatlatan bir tadı var. Brezilya döneri churrascaria ilginç ama lezzetli. Dikine beklerken enine kesilmiş olarak geldi. Küşleme ve kuzu süt menünün olmazsa olmazları.

Daha önce villa olan ve ev olarak kullanılan mekan kışın daha da zevkli olacağa benziyor. Bahçenin ortasında yemek yiyormuş hissine kapılırsınız.

Kokteyl konusunda da oldukça başarılılar. Tatlılarda da baklava, havuç dilimi gibi hamurlu geleneksel tatlılardan uzak kalmışlar menüde. Hurmalı, incirli tatlıları ve un şeker kullanmadan yaptıkları çikolatalı tatlıları menünün yıldız ürünleri. Tatlıyla hiç aram olmamasına rağmen azıcık tatlarına bakmasaydım çatlardım!

Yorum Yazın