0Yorum

İstanbul'un Eski ve Yenileri

Geçtiğimiz hafta İncili Gastronomi Rehberi’nin Swissotel’de düzenlediği ödül töreni için İstanbul’daydım.

Swissotel’in muhteşem ev sahipliği yaptığı gecede, uzun bir çalışma yapan gizli müfettişlerin verdiği oylar sonucu 5 ile 1 arası yıldız alan restoranlar açıklandı. Sunset’in sahibi Barış Tansever, Kıyı Restoran’ın sahibi Yorgo Rizo, Galvin Restoran’ın sahibi Tayfun Topal, Beyti’nin sahibi Beyti Güler, Mikla’nın sahibi ve şefi Mehmet Gürs, Hünkar Lokantası’nın sahibi ve şefi Feridun Ügümü, Neolokal’in sahibi ve şefi Maksut Aşkar gibi ünlü isimlerin ödül aldığı gecede sektörün en kıdemlilerinden Beyti Güler büyük alkış aldı.

ZORLU’DA HACI ABDULLAH

Malezya’da restoran açtığım yıllarda en beğendiğim lezzetler arasında her köşe başında ve AVM’lerde seyyar arabalarda satılan mısırdı. Bu lezzeti Türkiye’ye getirip iyi para kazanan işadamı Şakir Deniz, yeme içme sektöründe cesaretli ve isabetli girişimleriyle çok başarılı işler yapıyor.

Green Salads ile 37 şube açan Şakir Bey,  Zorlu İş Merkezindeki Hacı Abdullah’ın da ortağı. Uçakta bile ağzıma bir şey sürmedim, Hacı Abdullah’ta yiyeceğim diye.

Klasik mutfağımızın en güzel örneklerinden biri olan Hacı Abdullah’ta en çok sevdiğim yemeklerin başında lahana sarma geliyor. Hepsi birbirinden çekici olduğu için seçmekte zorlanıyorum. Ama son kararım tandır. Yanında beğendi ve iç pilav harika. Gözüm kuzu inciğe kayıyor ama istiap haddi dolu! Şam tatlısı, şekerpare ve haşhaşiden tatmadan edemiyorum.

NİŞANTAŞI’DA BRONWYN

Yemekte sadece lezzet mi? Hem sağlıklı hem lezzetli olamaz mı? İşte bu sorulara yanıt verecek bir yer. Ankaralı işadamı Ozan İçkale işini seven, yemeğe sevgisini katan bir mutfak ekibiyle sağlıklı ve lezzetli ürünlerin sunulduğu çok hoş bir mekan yaratmış. Tüm ürünler günlük. Sosyal sorumluluk projelerine çok önem veren bu aile, gün sonunda kalan yiyecekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Şehir hayatına sağlıklı beslenme alternatifi getiren Bronwyn Cafe, doğanın renklerini ve doğallığını yansıtan, soğuk presle sıkılmış nar suyu ve diğer sebze meyve suları, kapuçinolu panna cotta, house baget çeşitleri, her damak tadına hitap eden lezzetli çorbalar ve tatlılarla hızlı ama sağlıklı ürün yelpazesine sahip. Vegan çeşitlerin de yer aldığı tost ve sandviçler mevcut.

İsrafa karşı aldığı tedbirlerle, doğadan ilham alınarak yapılan minimalist tasarımlarıyla, hem sağlıklı hem de lezzetli ürünleriyle, yepyeni konsept yaratan Ozan Bey’i, cesur ve inovatif girişimi için kutluyorum.

2019 yılının herkese huzur, sağlık, mutluluk ve bereket getirmesi dileğiyle…

Yorum Yazın