0Yorum

İstanbul'daki Meksikalı

Geçtiğimiz hafta pazartesi günü Gecce Mekan Ödülleri törenine ödül almak için İstanbul’a gittiğimde Swiss Otel Bosphorus’a hemen çantaları bırakıp yakındaki Milli Reasürans Çarşısı’nın içinde bulunan Ranchero’ya uğradım. İsmini uzun zamandır duyduğum bu Meksika lokantası gerçekten çok başarılı. Bu başarının en önemli nedeni tüm ailenin işin başında olması. Yemeklerde ürün adaptasyonu yapmaya gerek yok. Çünkü Meksika mutfağının lezzetli yemekleri bizim damağımıza uygun.

AŞKLA DOĞAN RESTORAN

Rıza Tanyeri 70’li yılların sonunda Zonguldak Kozlu’dan, Patricia Gonzales de aynı dönemde Meksika’dan Londra’ya dil eğitimine gider. Orada tanışıp aşık olur ve evlenirler. O dönem Türkiye’nin ilk Meksikalı gelini Patricia Hanım ile Rıza Bey damak tatları ultra gelişmiş, aşkla yemek pişiren ve yemeğe özel ilgi duyan bir çifttir. Kendi evlerinde Selma Patricia Hanım’ın yaptığı yemekler misafirlerin büyük beğenisini kazanır, hepsi de damak çatlatan cinsten. 2005 yılında herkesin bu lezzetleri tatması fikriyle Suadiye’de ilk restoran açılır. Geçtiğimiz yıl ise Watergarden’da üçüncü şubeyi açtılar.

Meksika kültürünü İstanbul’a taşıyan Ranchero’yu Rıza Bey, eşi Selma Patricia, çocukları Faruk, Fatih ve Nilüfer Tanyeri ile birlikte işletiyorlar.

Sinerji müthiş, müdavim gani, çeşit bol... Rıza Bey’in reçetesini sır gibi sakladığı acılı sos muazzam. Sezar salatanın orijinaline özlemimi giderdim. Karidesli, etli, tavuklu tacolar, mısırlı tortilla ekmeği çok lezzetli ve vitola ile altın vuruş! Ama churros tatmadan Ranchero’dan dönülmez. Neyse ki güzel havada uzun bir yürüyüş yapma zamanı buldum ve yemeklerden aldığım kalorileri harcadım.

GECCE’DEN SÜPER GECE

Duayen gazeteci Kenan Erçetingöz ve zarif eşi Gül Hanım, bir yıl boyunca uğraşıp müthiş bir organizasyona imza attılar. Yanı başımızdaki stadyumda Beşiktaş – Fenerbahçe derbi maçının oynandığı gecede pek çok ünlü sanatçıyı bir araya toplayabilmek, en ince ayrıntılarına kadar her şeyi planlayıp aksatmadan yürütmek her babayiğidin harcı değil. Kenan Erçetingöz’ün ekibini yürekten kutluyorum. "Marifet iltifata tabidir" diyerek Anadolu’nun ücra köşesi Kars şehrindeki Kar’s Otel Oklava Restoran’dan, İzmir’deki down sendromlu bireylerin çalıştığı İyilik Atölyesi’ne kadar pek çok mekana ödüllerin dağıtıldığı gecede Swiss Otel’in güzel yemekleri karides karpaçyo, pancarlı risotto ve dana kaburga imzasını attı. Genel Müdür Uğur Talayhan’ın yemeğin temelinden gelmiş olması, Birol Yalçın’ın sektörüne bir ömür adamasının yansıması hissediliyordu.

 

Yorum Yazın