0Yorum

İstanbul'da İki Mekan

Fenerbahçe’nin başkanlık seçimi ve özel işlerim gibi nedenlerle geçen hafta sık gelip gittiğim İstanbul’da hem nostalji yaşamak için eski semtim Levent’teki Şans Restoran’a, hem de dünyanın en büyük steakhouse’u Nevada’ya konuk oldum.

Yeme içme alışkanlıklarının genlerle ilgisi olduğu kesin. Yerleşik düzene geçene kadar yegane besin kaynağımız olan et, yüzyıllar geçse de tahtını kimseye kaptırmadı.

İstanbul’da yaşayan yeğenim Bilal, eşi Özlem, çocukları ve kayınvalidesi Leyla Hanım ile birlikte hasret gidermek, sohbet etmek için iftar yemeğine Ercan Steakhouse’a davet edince soluğu Başakşehir’de aldım. Gördüğüm manzara gerçekten şaşırtıcıydı. 3 bin kişi aynı anda yemek servisi alıyor. Tıkır tıkır işleyen servis, aksayan bir şey yok.

GUINNESS’E ADAY

6.500 metrekarelik alanda kurulan Ercan Steakhouse, ‘Dünyanın En Büyük Et Restoranı’ unvanına sahip. Sahibi Ercan Narinç, Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yapmış. Mekanın tam ortasından suni bir dere akıyor, içinde özel biberonlarla beslenen Koi balıkları yüzüyor.

Etler dry-aged yöntemiyle 28 gün dinlendirilmiş. Devasa ızgarada 3 bin kişiye ızgara servisi yapılıyor. Yemekten sonra her masaya semaverde çay ve yer fıstığı ikram ediliyor. Şarküteri reyonunda özel olarak hazırlanmış et ürünleri mevcut. Özel localarda ise kendi barbekünüzü pişirebilirsiniz. Böyle bir kalabalığa hizmet etmeyi göze almak bir cesaret işi. Diğer adıyla Nevada Steakhouse, zoru başarmış.        

LEVENT’İN ŞANS’I

İstanbul’da 1970’li yıllarda ilk tanıştığım ve ikamet ettiğim semtti Levent. Böyle bir değişime uğrayacağını hayal edemezdim. Klasikleşen ve 26 yıldır ayakta kalmayı başaran Şans Restoran gerçekten bölgenin şansı. Huzurlu bir bahçenin içinde konuşlanmış villa. Yıllardır burayı benimseyen çalışanları, lezzette ve kalitedeki istikrar, müdavimlerinin çok olması, Şans Restoran’ı farklı kılan özellikler. Sürekli yenilik peşinde bir mekan. Sahibi Niso Adato, yeme içme gustosu olan titiz birisi.

Kaliteli yemeği iyi fiyata alabileceğiniz Şans Restoran’da zeytinyağlı ıspanak kökünden, risottoya, kabak karpaçyo yatağında kabak çiçeği dolmasına kadar damağınızı gülümsetecek güzellikte Akdeniz ve Türk mutfağının güzide lezzetleri var. Morel mantar soslu közde dana bonfile, Cafe de Paris bonfile gibi et yemekleri de oldukça başarılıydı. Emektar şef Sait Can ve kardeşi Taki artık burada müşterilerine kendi evlerindeymiş hissi veriyorlar.

Yorum Yazın