1Yorum

İstanbul'da İki Klasik

Dünyanın en zengin iş insanlarından Warren Buffett, çok yoğun bir günün geç saatlerinde acıktığını hissedince yanındaki CEO’ya “Hadi yemeğe gidelim” der. Güzel bir et yemeğinden sonra espresso için mutlu bir şekilde restorandan ayrılır. Ertesi gün yine büyük bir şirket operasyonun sonunda akşam geç saatlerde karnı acıkan CEO ile birlikte yemeğe gitmeye karar verirler. “Bu akşam nerede yiyelim?” diye sorar çalışma arkadaşı Buffett’a. Warren Buffett, şaşkınlıkla “Nereye gideceğiz, tabii ki dün akşam gittiğimiz yere” der. “Efendim bu akşam başka bir yere gitsek, dün oraya gitmiştik” deyince, Buffett “Niye riske gireyim, dün akşam yediğim et güzeldi, niye işi şansa bırakayım?” der.

DİVAN’DAN ŞAŞMAM

Kısa süreli İstanbul ziyaretlerimde yeni açılan yerlere nadiren gidiyorum. Çünkü zaman kıymetli. Kahvaltı ve öğle yemeklerinde Bebek Divan’ı tercih ediyorum. Şimdiye kadar hiç sürprizle karşılaşmadım. Kuzu tandır, hünkar beğendi, su böreği, incik kebap, rokoko ne yediysem her zaman aynı lezzette.

Gayrettepe Divan da aynı şekilde… Geçenlerde akşam yemeği için gittim. Aynı nefaseti ve değişmeyen çizgisi ile beni hiçbir zaman mutsuz göndermedi.

İTALYAN’DA DA MARIO

Bir diğer tercih ettiğim mekan Etiler’deki Da Mario. Açıldığı günden beri aynı lezzet ile hizmet veren Da Mario, tesadüfen bunca yıl ayakta kalmadı. Sıcak ortamıyla, yazlık bahçesiyle ve titiz servis personeliyle Da Mario’da pizza, makarna, burrato, salata ve tatlılar gerçekten size İtalya’da iyi bir lokantada yemek yiyormuş hissini veriyor. Geçtiğimiz hafta ziyaret ettiğimde damak zevki çok güçlü olan Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky’i görünce insanların doğru adreste buluştuğuna bir kez daha tanık oldum. Da Mario’da nezih bir ortamda İtalyan mutfağının en güzel yemeklerini tadıyorsunuz. Yemeklerin yapımında kullanılan malzeme seçimi hemen kendini belli ediyor. Adeta kendinizi evinizde hissediyorsunuz burada. İtalyan mutfağının en iyi örnekleri mevcut. 25 yıldır bir mekan aynı kalitede devam ediyorsa klasik olmuştur artık. İş arkadaşlarınızla veya konuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebileceğiniz Da Mario’yu özel günleriniz için de tercih edebilirsiniz.

Ne yediğimi bilmek ve mutsuz ayrılmamak için son zamanlarda en çok tercih ettiğim iki mekan Divan ve Da Mario. Macera aramaktan yorulduğum zamanlar doğruca bu adreslere yöneliyorum.

Yorum Yazın