0Yorum

Güneyin Yükselen Yıldızı Kaş

Denizin kenarında mavinin güzel tonları, yukarılarda da bulutlar çağırıyor sizi. Kaş’ta dağlarla deniz iç içe. Dünyada ender bulunan bir doğa. Yerli nüfus yaşadıkları cennet parçasına sahip çıkıyor. Dağın eteklerinde Yeniköy’de insanlar bölgede kaç tane geyik yaşadığını bile biliyor. Tek bir silah sesi duyunca alarm veriyor köylüler. Muhtarın Yeri’nde sabah kahvaltısında otursanız gecenin son ışıklarına kadar kalkamazsınız. Her ürün doğal, katkısız ve lezzetli. Otantik bir dekorasyon. Finalde kömür ateşinde pişen kahve sonra da salıncakta ninni söyleyecek birilerini arıyor gözleriniz.

MAVİ BAYRAKLI PLAJ

Kaş deyince akla ilk gelen Derya Beach. Yanı başında dünyanın en küçük koyu var. Buranın müdavimi sevimli su kaplumbağası “Osman”ı rehabilitasyon merkezine göndermişler. Ali Derya’nın kendi eliyle yaptığı kokteyller serinletici ve dinlendirici. Topik, babagannuş, yeşil mercimekli ata meze, havuç ve yeşil kabaklı tarator birbirinden güzel mezeler.

BALIKTA SMILEY’S

Limanda karı koca işletmesi sevimli bir balıkçı var. Restoranın altı tarih kokuyor. Sarnıçları iyi korumuş sahipleri. Serpil Hanım, “Zeytini bile kendim kuruyorum” diye başlıyor menüyü anlatmaya. Kalamar olta ile yakalanmış, tezgahtaki tüm balıklar tazeydi ve yoldan çevirip baştan çıkardı.

Sahillerde dışarıdan göründüğü gibi en çok balık değil et tüketiliyor. “Ne yaparsan yap işinin en iyisini yap,” dedirten cinsten Likya kasabının sahibi Çorumlu Turgut Zorlu, büyük şehirlerde asla bulamayacağınız meralarda kekik ve yonca yiyerek beslenmiş hayvanları satıyor. Yarım adanın ucuna kadar da servis yapıyor.

Denizine de sahip çıkıyor Kaş halkı. Koruma alanlarında bir tek kişi olta atmıyor. Şimdiye kadar görmediyseniz mavi bayraklı deniz ve bulutlar sizi bekliyor. Hadi hazırlanın.

Yorum Yazın