0Yorum

Gastro Rize İzlenimleri

Geçtiğimiz yıl pandeminin etkisinde bomboş otellerle ve yaylalarla gördüğüm Rize’ye bu yıl sanki “nur” yağmış gibi geldi. Bu cennet şehri yabancılar keşfetmiş. Süratle yeni tesisler inşa etmeli ve gelen turistlerin daha çok para bırakmasına çaba sarfedilmeli.

Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Vali Kemal Çeber’in Rize’yi sahiplenmelerine çok mutlu oldum. Geçtiğimiz yıl otelin salonuna sığdırılmaya çalışan fuar alanının dışarıya taşınması iyi oldu, halkın ilgisi çok arttı. Konukların bölge gezilerini değişik yerlere planlayıp izdihamın önlenmesini sağladılar.

BULUTLARIN ÜSTÜNDE

1218 metre rakıma sahip olan Ayder yaylası tam bir doğa harikası, bulutların üzerinde konumlanmış gibi. Oksijen bolluğu, yemyeşil manzarası, zengin flora ve faunasının yanı sıra kaplıca ve çam ormanları gidip görmek için gereken nedenlerdendir Ayder’i.

Fırtına deresi, şelalaler, su sesini sevenler, raftingciler, amatör alabalık avcıları herkes akın etmiş Rize’nin bu güzelliklerini yaşamaya.

Yemek çeşitliliği aslında çok ama hanelerde yapılan, ev kadınlarının yöresel yemeklerini restoranlara taşımalıyız. Lale Restoran’da yediğimiz Çayeli fasulyesi, kavurma, kavurmalı pide, laz böreği her zaman olduğu gibi yine lezzetliydi. Fırtına deresi kenarındaki Osmanlı Restoran’da hem servis hem manzara çok keyifli. Mıhlama, laz böreği gibi yöresel lezzetleri en iyi yapan mekanlardan biri.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi hamsi ile ilgili güzel çalışmalar yapmış, fuar alanında sergilediği stantta hamsinin nelere kaim olacağını göstermişler değerli öğretim üyeleri.

Rize’ye gönülden bağlı eski valisi Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu da bu yılki festivalde güzel gelişmeleri gördükçe heyecanı artan bir görünümdeydi.

BAŞKANIN MÜTHİŞ BULUŞU

Belediye başkanı Rahmi Metin çay atıklarından kömür elde etmiş. Sıfır atık projelerine gönülden destek veriyor. Başarılı bir çalışma.

Havaalanı şehrin yüzünü güldürmüş. Geçtiğimiz yıl Trabzon’a inmiştik, konaklama için şehir değiştirmek pek cazip değil, özellikle yabancı turistler için hiç değil. Yeni açılan Ricosta Oteli mimarisi, bahçesi ve kullanım alanlarının uygunluğu ve manzarası ile şehre yeni bir nefes aldırmış. Cengiz İnşaat memleketine güzel bir hizmette bulunmuş. Ağustos ayının son haftasında bir tane boş oda olmaması da ayrıca sevindirici.

Sevgili Gökmen Sözen Rize’ye katkıları olan güzel bir organizasyon gerçekleştirmiş ve konularının Türkiye’de önde gelen isimlerini buluşturmayı başarmış. Başka Türkiye olmadığı gibi başka Rize de yok bu evrende...  

Yorum Yazın