0Yorum

Falımda Balık Çıktı

Rüyada balık görmek, falda balık çıkması kısmettir, bolluk berekettir diye yorumlanır. 2017 yılına çok umutsuz girdik, karamsarlığın aksine önümüzdeki birkaç ay sonra ülkemizin önemli sıkıntılarının çoğunun çözülmüş olacağına ve bu yılın daha iyi geçeceğine olan inancım çok fazla. Çünkü ümidini kaybetmiş olanın başka kaybedecek bir şeyi yoktur.

REINA DÜNYA MARKASIDIR

İstanbul’a gelen turistin akşam uğramak istediği yerlerin başında Reina gelir. Mehmet Koçarslan’ın bu markanın oluşumunda çok büyük emeği vardır. Etrafımda pek çok insanın “İstanbul’a gidince yine Reina’ya gideceğiz” demesi ülkemizin teröre asla teslim olmayacağının göstergesidir.

TURYİD DUYARLILIĞI

Reina’daki saldırının ardından hizmet sektörünün önemli kuruluşu Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği üyeleri çalışanlarıyla birlikte toplanıp yürüyüş yaptı. Herkes kararlığını gösterdi. TURYİD’de marka olmuş mekanların sahipleri Barış Tansever’den, Kaya Demirer’e, Ali Ünal’dan, Ali Akkaş’a kadar kendi isimleriyle de marka olmuş patronlar var. Hepsi ömürlerini sektöre adamış insanlar. Şunu unutmayalım, artık ülkemizde gayri safi milli hasılanın önemli bir bölümü hizmet sektöründen geliyor. Bu oran Fransa’da yüzde doksanların üzerinde. O nedenle Fransa’da yapılan katliamın ardından ülke kenetlendi ve eski günlerine dönmek üzere. Ülkemizde de sosyalleşmeden uzak durup evimizde oturup dışarıya çıkmazsak mekanların art arda kapandığını ve bir daha asla eskisinin yerini tutmayanların geleceğini unutmamak gerekir. Kriz dönemlerinde işletmelere daha çok sahip çıkmalıyız. Zaten terörün istediği korku ortamı yaratıp herkesi eve kapatmak. Bu oyuna gelmememizin gerektiğini İngiliz yazar Simon Calder yazdı: “Bu yıl Türkiye’ye daha çok gideceğiz” dedi. Biz de aynı görüşteyiz, daha sık dışarıda olup, daha sık İstanbul’a gideceğiz.

Yorum Yazın