0Yorum

Boğaz'ın Canlılığı

Çok zor günler geçiren İstanbul’da geçtiğimiz hafta sonu sıcaklara rağmen canlılığın gözlenmesi beni oldukça mutlu etti. Eline oltasını alıp Boğaz’dan geçen istavrit sürülerinden nasibini alan keyifçi amatör balıkçılar, motor ve yat kiralayıp dolaşan turistler, İstanbul’un üzerindeki kara bulutların dağıldığına dair emarelerdi.  

Dünyada içinden deniz geçen ender kentlerden biri olan İstanbul, önümüzdeki yıllarda hak ettiği turizm gelirine mutlaka sahip olacak.

ÇIRAĞAN DÜĞÜNLERİ

Boğaz’a en yakışan otellerden Çırağan’da yapılan düğünler masal gibi gerçekten. Geçtiğimiz hafta Doğan Ali Doğan ve Fatma Nur Uysal çiftinin düğünü manzaranın dışında, sade ama lezzetli mönü, nezih ortam, orkestra seçimi, çiçeklerin uyumu ile beğeni kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamburg’taki G-20 katılımı nedeniyle gelemeyip telgraf gönderdiği düğünde Sümeyye Erdoğan Bayraktar da nikah şahitliği yaptı.

Çanakkale’nin Biga İlçesi’nden tırnaklarıyla kazıyarak dünya markası Doğtaş’ı yaratan Doğan ailesinden Adnan – Zuhal Doğan çiftinin oğulları işadamı Doğan Ali Doğan’ın dünya evine girdiği gecede duygusal anlar yaşandı.

Soğuk başlangıç tabağında İskenderun karidesi, enginarlı somon füme terin ve somon havyarı, pancar tartar, lor peynirli kabak çiçeği dolması, marine edilmiş kuşkonmaz tam bir yaz mevsimi yiyecekleriydi.

Sote ıspanak ve mantarlı krema sosuyla sunulan ricotta peyniri ve patlıcanlı ravioli, sebzeler ve keşkek ile gelen fırınlanmış bonfile ana yemeğine iyi bir geçiş oldu. Finaldeki ödüllü Siam tatlısı Çırağan’ın artık klasiği.

İstanbullular için Boğaz nefes alma yeri. Her türlü bütçe ile keyfini çıkarabilirsiniz. Bir bankta oturup sıcak bir simit yiyebilir, çay bahçelerinde çay içebilirsiniz. Dünyanın en güzel manzarasına sahip Boğaz’ın serinliğinde vakit geçirmek, yorgunluk atmanın en verimli şekli.

Yorum Yazın