0Yorum

Bodrum'da İspanyol Lokantası

Prof. Dr. Selçuk Yahşi damağına çok güvendiğim, yaşam gustosu değişik bir insandır. Hobi olarak ürettiği salça ve zeytinyağının eşine benzerine daha rastlamadığımı söylesem hiç abartı olmaz. Bodrum’da bayram tatilimi geçirirken kutlamak için aradığında Bodrum’da harika bir İspanyol lokantasına rastladığını ve yediği lezzetli yemekleri sıralayınca hemen ertesi gün merkeze indim. Uslu Sokak’taki La Pasion isimli lokantayı buldum.

SOKAK ARASINDA

Barlar sokağının arkasında konuşlanan La Pasion Restoran, taş ev restore edilerek yapılmış. Genç şef Necmettin Kılıç, mesleğini çok seven, araştıran ilgili biri. İspanya’nın yemek mabetlerinin bulunduğu San Sebastian’da çalışmış. Sürekli gezip araştırıyor. Sokak arasında tırnaklarıyla kazıyıp marka yaratmış. Sekiz yıldır aynı mekanda yaz kış hizmet veriyor.

YARATICI ŞEF

Öğle saatlerinde yabancı müşterilerin yoğun olduğu restoranda Galiçya usulü ahtapot, paprikada mavi yengeç ve somon tartar yedim. Yan masada üç kadın paella yiyorlardı, bir iki kaşık isteyesim geldi. Somon tartarı kendi yorumuyla damak tadımıza uygun yapmış. Közlenmiş paprikayla mavi yengeci buluşturmakla muhteşem ikili yaratmış. Galiçya usulü ahtapotta da patateslerin üzerinde pimento serpiştirilmiş vantuzlu ahtapotlar damak çatlatan cinsten. Birbirinden güzel tapasları denemek için birkaç kez gitmem lazım.

SALAŞ BALIKÇI

İstanbul’daki lüksün aynısını Bodrum’da yaşamak isteyenler olduğu kadar salaş mekanları tercih edenler de bir hayli fazla. Yalıkavak’taki Gökçebel Balık Lokantası denizin yanı başında bunlardan biri. Özellikle uzun süre Bodrum’da kalanlardan müdavim bir müşteri kitlesi oluşturmuş. Mütevazı meze tepsisi ve günlük balıklardan oluşan tezgahı ile şef Erdem Alanç birebir ilgili.

GOLDEN AGE OTEL

Tatilde yüksek fiyat ödemeyip mutfak alışkanlıklarından vazgeçmeyen ama “Güzel bir deniz, kum benim için olmazsa olmaz” diyenlerin müdavimi olduğu Tilkicik koyundaki Golden Age Otel’inde her şey dahil sistem uygulanıyor. Taş fırında yapılan Antep lahmacunundan kıymalı dürüme, Pervari’nin beyaz balından kuzu tandıra kadar çok çeşitli bir menü var. Otelin sahibi Ceylan Öztanık sürekli işinin başında. Yabancı sayısının çok fazla oluşu dikkat çekici. Geceleri iskelesinde oturup deniz ile gökyüzünün derinliklerinde gözlerinizi dolaştırarak, kendinizi doğanın dinlendirici kollarına bırakın.

Son zamanlarda tatsız olaylardan yorulan ülkemizin geleceğine inananlar mekanları, tesisleri destekleme arzusunda olduklarını hissettiriyor. Herkes biliyor ki başka Türkiye yok!

Yorum Yazın