0Yorum

Bodrum'a Veda Edilmez

Son yıllarda yazlık konutlarını kış aylarında da kullanma, şirketlerini ise deniz kenarında yönetme gibi trendler gelişince Bodrum’un adı yaz-kış anılmaya başladı.

Bayram öncesi Bodrum her ne kadar sakin görünümlü ise de akşam saatlerinde restoranlarda gördüğüm kalabalıklar artık Bodrum’da uzun süreli ikamet edenlerin artışını kanıtlıyordu. Okul ve hastane yatırımlarının artışı da oldukça dikkat çekici...

İLÇENİN KRALI SAİT

“Balıkçı Sait’e uğramadan Bodrum’dan dönülmez” dedirten bir efsanedir Sait. Gece saat 23.00’de Palmarina’ya uğradığımda, mekanın tıklım tıklım dolu olduğunu görünce hiçbir şeyin tesadüf olmadığını anladım. Eşiyle beraber işinin başında, uzaktan oturduğu yerden her şeyi görebilen Sait Bey, “Hiçbir göz sahibinin gözü kadar ayrıntıları göremez” sözünü kanıtlıyor adeta!

Kalitesini yıllardır bozmayan Sait’te kendinizi riske atmazsınız. Balıklar ve deniz ürünleri günlüktür. Finaldeki kabak tatlısı, ev yapımı baklava, ekmek kadayıfı, incir tatlısı emsalsizdir. Kış aylarında da işinin yoğun olduğunu söyleyen Sait Birtan Yılmaz, Azeri ve Arap turistlerin temmuz ayından sonra arttığını belirtiyor.

OTELDE MUTFAĞIN ÖNEMİ

Bodrum’un ünlü Casa Costa Otel'i, üç yıl önce el değiştirmişti. Bu yıl otelin sahipleri Refika - Gültekin Güvensoy çifti, kendi evlerinde konuk ağırlıyormuş gibi amatör ruhla işlettiler bu güzel tesisi. Denizin temizliği ve güzelliği zaten tartışılmaz. Ama sebzeli pidesi ve lahmacunu ses getiriyor. Kağıt gibi hamurlar, özenle hazırlanmış pideler, son derece hijyenik bir mutfağın sanat eserleri. Memleketi Kars’a da güzel bir otel yapan ünlü iş adamı Gültekin Güvensoy, gerçek bir gurme. Seneye Kars’ın kazı ve Çıldır Gölü’nün sarı balığı ile ilgili gastronomik çalışmalar görürseniz hiç şaşırmayın!

Göltürkbükü’nde Il Riccio, Capri Adası’ndaki dekorasyon ile ayrı bir hava katmış. Deniz kestaneli ve deniz ürünlü makarnaları popüler. Tatlı büfesi zengin.

Gündoğan’ın Terzi Mustafa’sı her zamanki gibi kendi müşteri portföyü ile işine devam ediyor.

Komodor, yaz-kış açık olan bir mekan. Meze ağırlıklı. Peynirli kabak çiçekleri ve terayağda pişirdikleri ahtapot kavurmaları rağbet görüyor.

Bodrum’da gün geçtikçe yaz-kış sürekliliğini artıran mekan sayısı çoğalıyor. O nedenle eylül sonunda Bodrum’a veda edilmez. Telaşa mahal yok! Sonbahar güzel zamandır Bodrum için...

Yorum Yazın