0Yorum

Bir Doğallık Öyküsü

Son yıllarda boğuştuğumuz önemli hastalıkların çoğunun temelinde beslenme bozuklukları yatıyor. İşte bu düşünce ile yola çıkan Dr. Naz Demirkılıç’ın hikayesi…

Her kız çocuğu gibi babasına olan sevgisi, aşkı çok fazla. Küçüklüğünden beri çok çalışmaktan eve geç saatlerde gelen babasını az görmekten şikayetçi Naz. Baba Prof. Dr. Ufuk Demirkılıç, dünya çapında ünlü bir kalp doktoru… Varis konusunda Kanada’dan Endonezya’dan gelen hastaları var. Tesadüfi bir başarı değil. GATA’da Profesör, Paşa, Dekan ve TSK Sağlık Komutanı olmuş. Emekli olduktan sonra yine nefes almıyor; ameliyatları, hasta tedavileri, durmak bilmeyen bir çalışma hayatı var.

MİLANO’DA KARİYER

Hastalıkları oluşturan koşulları ortadan kaldırmak düşüncesi ile yola çıkan Naz, gıda üzerine yüksek lisansını Milano’da SDA Bocconi School of Management’ta ve doktorasını Çukurova Üniversitesi’nde yaptı. Doktora konusu “5 – 8 Yaş Aralığı Çocukların Sağlıksız Gıdalara Yönelik Tüketim Davranış Modelleri”. Uzun yıllardır ülkemizde yetişen sağlıklı ürünleri araştırdı ve koruyucu madde kullanmadan raf ömrü kısa da olsa güzel ürünlerin elde edilmesinde bir hayli mesafe kat etti Naz Demirkılıç.

Piyasada koruyucu maddeli nar suyundan sosun ‘nar ekşisi’ diye satıldığına çok içerleyen Demirkılıç, İtalya’da Balzamik sirkenin öyküsünü inceleyip neden Anadolu’nun narından dünya çapında tanınan bir nar ekşisi yapmayalım fikri ile salatalara müthiş lezzet katan bir ürün çıkarmış. Acukadan, kuru domatesli zeytin ezmesine, sadece çocukların kullanabileceği zeytinyağından sabuna kadar geniş bir ürün yelpazesi var, tabii Osmaniye’nin fıstık ezmesini de ihmal etmemiş. Antakya’nın mutfağına lezzet katan ürünlerini pazarlamak için yola çıkan Naz Demirkılıç’ın Frea Naturalz markasının lansmanında yurt içi ve yurt dışından pek çok ünlü insan vardı. Ali Baba Grup’a ait Lazada Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mohammed Jamil Khan’dan, Uzak Doğu’nun parlayan yıldızı iş insanı Özgür Zorlu’ya kadar katılan herkesin takdirini topladı Frea Naturalz.   

Sağlık, bereket, güzellikten doğan Frea’dan ilhamla kendine has tatları yöresel lezzetlerle buluşturmaktan son derece mutlu olduğunu söyleyen Demirkılıç, 1789’da Paris’te restoranların hastaları tedavi etmek amacıyla kurulduğunu, sağlıklı beslenenlerin öncelikle kalp damar rahatsızlıklarının olmayacağının altını çiziyor.

E ne de olsa babaya olan büyük sevgi! Doğal ürünlerle beslenenler hastalıklardan uzak kalacak, babasının da yükü azalacak. Aile daha fazla birlikte olacak.

Güzel ve sağlıklı bir yaşam öyküsü, değil mi? Yolunuz açık olsun…

Yorum Yazın