0Yorum

Bebek'in Yeni Normali

Corona virüs önlemlerinden biri olan sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde Bebek’teydim. Terk edilmiş bir şehir havasını hissettiğim İstanbul’da ne araba ne de insan trafiği vardı. Bir iki tane kargo uçağı görünce bile seviniyordum. Allah bir daha böyle günler göstermesin diye sürekli dua ettim.

Bebek semtinin en mutluları özgürlüğün tadını çıkaran yunus balıkları ve bollaşan balıkları yiyen martılardı. Sokak hayvanlarına ise Bebek Parkı’nda vatandaşlarca yiyecek içecek takviyesi yapılıyordu.

Sokağa çıkma yasağının sonlarına doğru alt yapı çalışması başladı şu anda da devam ediyor. Bebek Lucca’nın Eylül’e kadar açmayacağını duydum. Ünlü şef Hazer Amani’nin hamburger dükkanı FireRoom tüm hızıyla devam ediyor. Silk and Cashmere ise Bebek şubesini taşımış. Nusret turist olmadan yoluna devam ediyor. Baylan Pastanesinin caddeye bakan bölümünden sosyal mesafeli sosyalleşen konuklarla canlılık katıyor. Divan Restoran ve Pastanesi her zaman klasik, güven parolasıyla müdavim müşterilerini ağırlıyor. Eski günlerine biraz yaklaşmış Caroline Koç’un Haremlique’sinin ayrı bir müşteri grubu var.

BEBEK BALIKÇISI

Bebek semtine değer katan uzun yıllardır işleyen bir mekan olan Bebek Balıkçısı’na salı akşamı uğradım. Mekanın sahibi Nizam Dursun her zaman konuklarını kendi evinde ağırlıyormuş gibi. Restoran cıvıl cıvıldı, herhalde insanlar en çok balığı özledi. Bebek balıkçısını oldum olası severim. Her zaman aradığım deniz ürünlerini ve mezeleri bulabiliyorum burada. 3,5 kg üzeri ahtapottan yapılmış söğüş, patlıcan ezme, girit ezme, fasulye pilaki, deniz börülcesi, levrek marine çok lezzetliydi. Restoranda sirkülasyon olunca tüm mezeler günlük oluyor.  Çalışanlar işlerini severek yapıyor. Nizam Bey’in kızı Zeynep her daim işinin başında. Şef Kahraman Altınkaya ise oldukça yaratıcı bir yetenektir.

Bebek Balıkçısı pek çok ünlüye ev sahipliği yapıyor ve gerçekten Bebek’in gözbebeği. Nizam Bey çocuğu gibi bakıyor mekana, şimdi bir de doğal üretimi kafaya takmış. Datça’da domatesten bibere kadar pek çok sebzeyi organik olarak kendisi yetiştiriyor. Restoranında artık kendi yetiştirdiği ürünler servis ediliyor. Sevinçten ağzı kulaklarına varan Nizam Bey, “Bizi zehirlemeye çalışan ürünleri sokmuyorum restorana” diyor. Bu konuda bir misyon üstlenmiş. Harika.

Haziran ayı buzlu bademin tam zamanı. Kendi arabasıyla getirmiş Nizam Bey buzlu bademi. Tüm müşterilere ikram ediyor, tadına doyamazsınız.

Bebek’in çabuk canlanmasında Bebek Balıkçısı’nın rolü büyük. Bebeğe her zaman hareket ve canlılık yakışır…

Yorum Yazın