0Yorum

Başkentte Adaptasyon

Virüsün etkisinden çok korku imparatorluğunun etkili olduğu bir dönemdeyiz. Tedbirlere uyan vatandaşlar sosyal hayattaki hareketliliğe katıldı. Her zaman söylenen sosyal mesafe, maske ve hijyen üçlüsüne dikkat ederek yaşantımıza adapte olmaktan başka seçeneğimiz yok. Ömür eve hapsolmakla sürmez.

Ekonominin çarkları dönmezse paslanır, bir süre sonra hareketi zorlaşır. Hayatında KDV ödememiş, iş yeri kiraları, SGK personel maaşı gibi kavramlarla hiç tanışmamış yorumcular nasıl ahkam kesiyorlar TV kanallarında. Önce insan sonra ekonomi gibi nutuklar atıyorlar. Bilinen doğruları yineleme sanatı! Kimse aksini söylemiyor ama insana can suyu veren de ekonomi. Üstelik evlerde uzun süre kalan insanlar depresyona giriyor. Hiçbir sosyal güvenceleri olmayan insanlar çalışmayınca bunalıma düşüyor. Velhasıl iki ucu kirli değnek misali. O nedenle biz artık virüsle yaşayıp onu tamamen yok etmeye telkin edeceğiz kendimizi.

LÜTFEN MASKENİZİ TAKIN

Başkent Ankara kurallara uyum konusunda oldukça duyarlı. Özellikle Çankaya ilçesinde yaşayan vatandaşlar yeni normallere çabuk ayak uydurdu. Cafe ve restoranların bazıları 1 Haziranda bazıları ise 15 Haziranda açıldı. Mekanlara girişte her müşterinin ateşi ölçülüyor, dezenfektan ile eller yıkanıyor ve maskeler sadece masada çıkarılıyor hiç itiraz edene rastlamadım. Masalar arası mesafe 1,5 metre sandalyeler arası 60 cm…

Trilye restoranın pandemi sonrası açıldığı ilk günkü konuklarından, Demirören Medya Grubu’nun Yıldırım Demirören ve yakın dostları restorandan ayrılana kadar titizlikle yeni normal kurallarına uydular. Cafe ve restoranlara gitmekten çekinenlerin sayısı gün geçtikçe azalıyor. Çünkü uzun süre kapalı kalan restoranların müdavimleri hasret gideriyorlar.

Geçtiğimiz hafta Çayyolu’ndaki ile hizmet veren Tavukçu isimli restorana arkadaşlarımın daveti üzerine gittim. Restoran doluydu, klasikleşmiş mezeleri ve menüsündeki ana yemekleri genel kabul görmüş seçeneklerden ibaretti ve lezzetliydi. Masalar arası mesafeler yönergeye uygundu. Garsonlar masaya fazla yaklaşmıyor, yemeği bırakıp çekiliyorlardı. İçki ve su servisini müşteriler kendileri yapıyorlardı.  

Restoranlarda çalışan personelin de her gün ateşi ölçülüyor, maske ve siperlik ile görevlerini yapıyorlar. İşletmeciler ne kendi mekanında çalışan personelini ne de müşterilerini riske atıyor. Başkent oldum olası disiplinlidir, uyuverdi hemen yeni normale. Hayatta kalın, sağlıkla kalın…

Yorum Yazın