0Yorum

Başkent'te Son Durum

Yılın ilk aylarında yaşanan canlı bomba patlamaları ve 15 Temmuz gecesi sendromu Cumhuriyet’in Başkent’ini bir hayli sarstı. Sabaha kadar bomba seslerini duyan çocuklara, hatta balkonda uyurken çılgına dönüp sabrı taşan can dostuma bile anlatmakta güçlük çektiğim yılın en zor gecesinden sonra Ankara toparlanmak için çaba sarf ediyor.

Yeme içme sektöründe “Tadilattayız” afişleri asılıyor ama mekan bir süre sonra kapanıyor, bazı mekanlar el değiştiriyor. Ama yine de Ankara’da sonbaharda hareketlilik yaşanıyor.

ÇİNLİLER AKIN AKIN

Çince “kriz” sözcüğü, fırsat anlamına da geldiği için böyle bir dönemi fırsata çevirmek için Çinliler Türkiye’ye inanılmaz yatırımlar yapıyor. Long Xi Yun isimli kadın girişimci Şifager sağlık merkezini açtı. Şimdi de İstanbul’a açıyor.

Çin’in Başbakan Yardımcısı ve arkasından Dışişleri Bakanı ziyarette bulundu. Heyetlerin çoğu deniz ürünleri sunan restoranlarda ağırlanıyor. Dünyada sağlıklı yaşam için trend balıktan yana!

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Osmanlı Köprüsü’nün açılışı öncesi yine balıklı bir menü alıp yola çıktı. Geçtiğimiz haftalarda Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Igor Crnadak, bir akşam yemeği için mekanımı ziyaret etti.

BALIK SEVEN DİPLOMATLAR

Amerikan Büyükelçisi John Bass deniz ürünlerine çok düşkün. Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss, sanki aileden biri gibi. Ülkesinin ileri gelenlerinin ziyaretlerinde akşam veya öğle yemeği için balık tercih ediyor. Çin Büyükelçisi Yu Hongyang vejetaryen, sadece sebze yiyor. Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals ve Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov da tam bir balık düşkünü.

Belçika, Almanya, Belarus, Norveç, Ukrayna, Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin diplomatları da deniz ürünlerine oldukça ilgili.

FRANSA ETKİNLİKTE ÖNCÜ

Fransa Büyükelçiliği sosyal sorumluk projelerinde ön planda oluyor. Çeşitli etkinliklerde Ankaralıları büyükelçilikte topluyor ve dostane bir ev sahipliği yapıyor.

17 Kasım Perşembe akşamı ünlü piyano sanatçısı Tristan Pfaff, büyükelçilikte eşsiz yorumuyla piyano resitali verdi.

2015 yılında çıkardığı “Piano Encores” adlı albümü ile Salle Gaveau’da kapalı gişe olarak verdiği tanıtım konserinde gördüğü ilgi kadar Ankara’da da dakikalarca ayakta alkışlandı. “Keten Saçlı Kız”dan, “Ay Işığı”na, “Viyana Gecesi”ne kadar güzel eserleri hünerli parmakları ile çaldı genç sanatçı.

Resitalin sonunda somon gravlax ve Fransa’nın eşsiz peynirlerinin bulunduğu açık büfe ruhu doyan konukların, göz ve damak zevklerine de hitap etti.

Ankara sonbaharda yağmurların yarattığı çamur değil, bulutların arasından çıkacak güneşi bekliyor. Umudunu hiç yitirmeden yeni baharlara hazırlanıyor.

Yorum Yazın