0Yorum

Başkent'te Hüzünlü Vedalar

2012 yılında restorana geldiği akşam kendisinden pozitif elektrik aldığım Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer görev süresini tamamladı ve veda turlarına başladı.

Beş yıl boyunca Ankara’daki herkesin sempatisini kazanan Klaus, sanki içimizden biriymiş gibiydi. Denizi olmayan Avusturya’nın Büyükelçisi deniz ürünlerine çok ilgiliydi. Bulunduğu her ortama neşe katardı. Sürekli takıldığı arkadaş gruplarıyla saatlerce süren sohbetlerde enerjisi hep yüksek olurdu. Son derece mütevazı tavırlarıyla dikkat çekerdi.

AVUSTRALYA’YI YAKINLAŞTIRAN BÜYÜKELÇİ

Japonya, Singapur ve Malezya yolculukları 11-12 saat sürüyor, yol gözünüzü korkutuyor. Ya Avustralya, aktarmalı 7 saat daha ekleyin. Bu kadar uzak mesafedeki bir ülkeyi yakınlaştıran Büyükelçi James Larsen de önümüzdeki günlerde Türkiye’den ayrılıyor. Ülkesi ile Türkiye arasında dostluk köprüsü kuran, Anadolu’daki bazı sosyal projelerin hayata geçirilmesinde aktif rol oynayan, Anadolu’yu bizim kadar iyi tanıyan ve kendi ülkesini tanıtmak için de büyük çaba sarf eden Larsen, kibarlığı ve mütevazılığıyla Türkiye’de unutulmayacak izler bıraktı.

Dışişleri Bakanlığı Asya Pasifik Genel Müdürü Büyükelçi Ersin Erçin’in verdiği veda yemeğinde Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Reha Denemeç de hazır bulundu. Tarihin en sıcak günlerine denk gelen günün öğle yemeğinde Türkiye’den ayrılık vaktinin geldiği yüzünden okunuyordu Larsen’in. Ünlü Medeni Hukuk Profesörü Hasan İşgüzar’ın da yakın arkadaşı olan James Larsen, fit görünümü ve titiz giyimiyle her zaman dikkatleri üzerine toplardı.

Sidney’de Dışişleri Bakanlığı Karargahına Hukuk Bölümüne geri dönecek olan James, kolay kolay Türkiye’yi ve insanların ona karşı sıcaklığını unutamaz.

Başkent’te bu mevsim bizim için zor. Alışmak, sevmek ve ayrılmak.

Güle güle Klaus, güle güle James. Türkiye’nin en zor koşullarında görev yaparken gönül rahatlığıyla yollarda yürüdünüz, dolaştınız, mekanlara canlılık kattınız ve ülkemize büyük güven duydunuz. Sosyal hayatın canlılığının yitirilmemesinde çok etkin rol oynadınız.

Yorum Yazın