0Yorum

Başkent'te Güzel Etkinlikler

Karlar, bulutlar ve hain saldırıların yarattığı karamsarlığa rağmen Türkiye, umutsuzluğa teslim olmayacak gibi görünüyor.

Ankara Ticaret Odası’nda düzenlenen Marka Festivali, üzüntülü yüreklerin içten çabasıyla yapıldı geçen hafta. Ülkemizin her yerinden gelen marka isimlerle moral bulmaya çalıştık. Kimileri girişimci gençlere "Yatırımlarınızı erteleyin" gibi telkinlerde bulunsa da bana ayrılan bir saatlik sürede; kriz dönemlerinde yatırımların her zaman fırsat olduğunu, hayallerinizi ertelemenin sizi bir daha ulaşılamayacak uzaklıklara götürebileceğini anlatmaya çalıştım. Bizim başka ülkemiz yok. Milyonlarca dolar paranız olsa da gideceğiniz ülkede ikinci sınıf vatandaş olunacağını vurguladım.

KÜLTÜREL MİRAS

Ülkemizin kültürel mirasına sahip çıkmamız, paylaşmaya daha çok önem vermemiz için şimdi çaba sarf etme zamanı. Yıllarca yabancı mutfaklara özendik durduk, yanı başımızda Osmanlı mutfağının zenginliğini görmezden geldik. Dünyanın en ünlü şeflerinden Ferran Adria bile Anadolu lezzetlerini radarına aldı. Türkiye'de dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmayacak güzellikler var.

KENYA MİLLİ GÜNÜ

Türkiye’nin gelişmekte olan Afrika ülkelerinde çok etkili olduğu, büyük yatırımlarla varlığını hissettirdiği Kenya Milli Günü’nde bariz bir şekilde görülüyordu.

Sempatik Büyükelçi Julius Kiema Kilonzo, eşi ile birlikte konuklarını kapıda karşılayıp tek tek fotoğraf çektirdi. Dünyanın en zengin çay ülkesi Kenya’nın mutfağı da oldukça renkli. Ünlü yemekleri Ugali, mısır unu su yağ ile hazırlanan doyurucu bir katık; Chapati, tıpkı bizim katmer gibi; Samosa ise bezelye ve sığır etinden yapılıyor. Kenya’dan gelen dans grupları da geceye ayrı bir renk kattı.

Ankara’da bu hafta boy gösteren marka isimler ve markalar, Türkiye’deki büyükelçilikler, yılbaşı hazırlıkları yapan yabancılar şehrin tedirginliğini üzerinden atmasında çok etkin rol oynadılar.

Not: Gözbebeğimiz Kayseri Komando Tugayı’ndaki askerlerin sevinç içinde çarşı iznine çıkarken uğradığı hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Yorum Yazın