0Yorum

Başkent'te Gastronomi Atakları

Geçtiğimiz yıl başına gelmedik felaket kalmayan Ankara, bu yıl yorgunluk atıp kendine gelmeye çalışıyor. Marka Festivali, Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi, Kahve ve Çikolata Festivali gibi peş peşe düzenlenen etkinlikler kente nefes aldırıyor. Tiyatro ve konserler de şehir hayatına ayrı bir renk katıyor, canlılık getiriyor. Festivallerin bu denli fazla olmasına karşın bir Alaçatı Ot Festivali kadar ses getiremiyor hiçbiri!

YENİ AKADEMİ

Başkent Üniversitesi geçtiğimiz hafta Thermopolium Gastronomi Akademisi’ni açarak mutfağa meraklı gençleri çok sevindirdi. “En iyi mutfak Türk mutfağıdır” temasıyla Başkent Üniversitesi Türk Mutfak Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne (TÜMAR) bağlı Türkiye’nin en büyük gastronomi akademisi olan Thermopolium Gastronomi Akademisi (TGA) açılış töreninde dünyaca ünlü İngiltere’deki Sofra Restoranları’nın sahibi Hüseyin Özer, Türkiye’de uluslararası zincir otellerin ilk Türk şeflerinden Sheraton Otel’in Mutfak Şefi ve TAFED Başkanı Zeki Açıköz, üniversitenin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Rektör Prof. Dr. Ali Haberal da konuşma yaptılar.

Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan akademinin bölümleri Antik Anadolu kentlerinin isimleriyle anılıyor. Ünlü şeflerin ders vereceği akademinin açılışında konuşan Hüseyin Özer, gençlerin özentiyi bırakıp Anadolu’ya ve Türk mutfağına yönelmelerini söyledi.

MUTFAK DEFİLESİ

Genç şefler yeni mutfak kıyafetleri ve mutfak malzemeleri ile defile yaptılar. Birbirinden farklı özendirici kıyafetler çok ilgi çekti.

Etkinlikler arasında öğretim üyesi profesörlerin yaratıcı yemeklerle katıldığı bir yarışma düzenlendi. Yarışmacı ve yemek isimlerinin belirtilmediği yarışma adeta kör tadım gibiydi. Prof. Dr. Mehmet Haberal öncülüğünde sağlık üniversitesi olarak yola çıkan Başkent Üniversitesi’nde gastronomi ile ilgili akademik eğitimler, turizm sektörüne büyük katkı sağlayacak.

Yorum Yazın