0Yorum

Başkent'te Bahar Canlılığı

Baharın başlangıcı ile birlikte sadece ülkemin insanı değil, dünya vatandaşlarının da pandemi döneminde çok bunaldığını ve kendilerini dışarıya atıp seyahate çıktıklarını gözlemliyorum.

Dünyada insanoğlunun vazgeçemeyeceği sektörler gıda, tekstil ve turizm. İnsanların hayatta kalabilmek için gıdaya, giyinmek için tekstile ihtiyaçları her zaman olacak. Globalleşen dünyada gezmek, dolaşmak, dinlenmek yeni yerler görmek ve yeni deneyimler kazanmak da dünya var oldukça insanoğlunun gündeminde yer alacak.


Maalesef pandemi nedeniyle seyahatlere ara verip hepimiz içimize kapanmıştık. Ancak baharla birlikte salgın hastalık artık iyice kaybolmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda başkent Ankara’da bunu fazlasıyla gözlemledim. Uçaklar dolu gidip geliyor, ek seferler yapılıyor. Allah’ım ne mutlu bugünleri de tekrar gördük.

PREKAZI ZİYARETİ

Bir zamanların efsane futbolcusu Cevad Prekazi geçtiğimiz hafta Ankara kulüplerini ziyaret etti. ATO Başkanı Gürsel Baran’ın ev sahipliği yaptığı öğle yemeğinde mütevazı tavırları ile dikkat çeken Prekazi isteyen herkesle fotoğraf çektirdi

Bir ay önce Congressium’da gerçekleşen Art-Ankara 8. Çağdaş Sanat Fuarı son yılların en çok ilgi çeken fuarlarındandı. Beril Çavuşoğlu’nun da yoğun çaba sarf ettiği organizasyonda gelincik temasındaki ünlü eserleri ile tanınan Hikmet Çetinkaya’dan, yaşayan ünlü askeri ressamlardan horoz teması ile bilinen Kayhan Aybatlı’ya kadar pek çok ismin eserleri göz doldurdu.

KOLOMBİYALI BAŞKAN

Kolombiya’nın sevilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Marta Lucia Ramirez de resmi görüşmeler için Ankara’daydı. Sempatik ve mütevazı tavırlarıyla dikkat çeken Ramirez, oldukça keyifli ve cana yakın bir hanımefendi.

Bir başka gün Gemini Tur’un ev sahipliğinde Ankara’ya ziyarete gelen Amerika’da yaşayan Uzak Doğulu turist grubu Türkiye’nin deniz ürünlerine bayıldı.  

Karların, bulutların ortadan kalkmasıyla cıvıl cıvıl güneşli bir hava var Ankara’da. Geleni gideni çok başkentin, bundan sonra daha da çok artacağa benziyor…

Yorum Yazın