0Yorum

Başkent Kış Aylarında Hareketli

“Yeni yapraklar çıkabilsin diye eski yaprakları temizler hüzün, üzülme sonbahar serttir ama sonu aydınlıktır” demiş Mevlana. Sonbahara karamsar girsek de insanın yüreğine su serpen olaylar oluyor.

Uzun yıllar sinemada izlediğim Hollywood yıldızları komşu kapısı yaptı Ankara’yı. Sabah sporunu bitirmek üzereyken gelen telefonda “Süreyya Bey, Sean Penn gelecek size, lüferiniz var mı? Lüfer tatmak istiyor” dedi karşıdaki ses. “Elbette var, Samsun’dan geldi sabaha karşı, henüz deniz kokusu üstünde duruyor” dedim. Keyifli bir yemekten sonra uğurluyorum Sean Penn’i. Kapıda sohbet ederken fantastik bir yemek olduğunu ve lüferi çok beğendiğini söylüyor. “Evet Mr. Penn, lüfer dünyanın en lezzetli balığıdır!” diyorum. Sonradan öğreniyoruz Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na gittiğini ve Kaşıkçı cinayeti ile ilgili film yapacağını.

YÖNETMENLERİN DUAYENİ

Bu kez öğle arası oğlum Koray’a yaptırmışlar rezervasyonu. “Geceyarısı Ekspresi” filmi ve en son Putin belgeseliyle ses getiren ünlü yönetmen Oliver Stone! Çok dolu, engin deneyimli, ağırlığı olan bir kişilik Stone. Özel odada dostlarıyla avokadolu karidesten lüfer ızgaraya kadar denizlerimizin nadide ürünlerini denedi. Stone da lüfere tam puan verdi. Dünyada, bizim denizlerimizde yetişen ürünlere hiçbir damağın olumsuz tepki verebileceğini düşünmüyorum. Eşim Mahmure’nin Kütahya Porselen’in özel yaptığı Atatürk işlemeli Türk kahvesi fincanı hediyesine nezaket gösteren Oliver Stone, unutamayacağı bir akşam geçirdiğini söyleyerek ayrılıyor.

ROTARY BAŞKANI

Dünyadaki 1 milyon 250 Rotary’nin Dünya Başkanı Barry Rassin, Ankara Rotary Kulübünün davetlisi olarak başkentteydi. Zamanı sınırlı olduğu için Anıtkabir’den sonra öğle yemeğine geldi ve tuzda levreğin kırılışını hayretle izledi. Son derece mütevazı olan Rassin, dünyadaki Rotary faaliyetlerini takip etmek için sürekli seyahat ediyor. Kendisine, çektiğimiz fotoğrafı şarabın üzerine yapıştırıp verince çok etkilendi.

ATA DEMİRER’İN DÖNÜŞÜ

Çanakkale Bozcaada’ya demir atan Ata Demirer’i üç yıldır göremiyorduk. Ankara’ya “Hedefim Sensin” filminin galası için gelen Ata Bey, Demet Akbağ ve oyuncu arkadaşları balık ziyafeti çekti. Oldukça neşeli ve esprili görünen Demirer, duvarda ünlü simaların çerçeveli fotoğraflarında kendi fotoğrafını Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la yan yana görünce; “Arkadaşlar fotoğrafımı gördünüz mü Lavrov’la beraber” diye espri yaptı.

Ankara Komedi Festivali için Ankara’da bulunan Haldun Dormen, her zamanki zarafetiyle elinde çiçeklerle restorana geldi. Büyük usta, geç saatlerde geldiği mekanda yorucu bir gün sonu olmasına rağmen oldukça dinç ve neşeli görünüyordu. İşlerini severek yapanlarda hep gözlemliyorum bunu.

Yorum Yazın