0Yorum

Balık Sezonunu Mutlu Açtık

Yine umutlarla dolu bir balık sezonuna başladık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta İstanbul’da bekarlığa veda eden Ak Parti Milletvekili Ali İhsan Arslan’ın düğününde bulunduktan sonra Kireçburnu’nda kendisini bekleyen vatandaşlarla birlikte balık sezonunu açtı.

Sevenlerinin büyük katılımıyla güzel bir şekilde dünya evine giren Arslan’ın evliliği Cumhurbaşkanını da mutlu etti. Sıra Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik’te! Bu arada yine evlenmesi konusunda ısrarlı telkinler alan Kore Seul Büyükelçimiz Ersin Erçin, geçtiğimiz pazartesi “Nişanlandım Süreyya Bey” deyip sürpriz yaptı. Genç ve zarif nişanlısı ve annesi ile Trilye’ye gelen Büyükelçi Ersin Bey çok mutlu gözüküyordu.

NEW YORK’TA BALIK AVI

Ak Parti Milletvekili Ali İhsan Arslan’ın düğününden sonra Kireçburnu’na gidip yavru kalkan balıklarını denize bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından balıkçılarla denize açıldı. Zamansız ve usulsüz avlanmalarla ilgili çok olumlu mesajlar verdi. Ben de kendime birazcık haklılık payı çıkardım. Kurban Bayramı tatilinde oğlum Koray ile gelinim Ayşe’nin, New York’taki Türkiye Konsolosluğu’nda nikah yapıp balayına çıkma arzularını sade bir törenle gerçekleştirdikten sonra soluğu okyanusta balık avlamaya çıkarak aldım.

Brooklyn’den okyanusun kıyısına kadar tekneyle açıldık. Taze yemleri oltaya takıp fırlattım. Köpekbalığı sürülerinin bulunduğu bölgeye rastlamışım. Attığım oltalar dolu geliyordu. Ama hep yavru köpekbalığı yakaladım.  Her yavru balığı öperek denize geri bıraktım. Ama köpekbalığı olduğu için büyüyüp de tekrar gelmesini istemedim! 

VİRA BİSMİLLAH

Güzel dileklerle ve sözlerle başladığımız sezonun verimli ve bereketli geçmesini diliyorum. Ama reformist girişimlerle geçici mutluluklar yaşıyoruz. Türkiye’nin hem protein açığını hem de cari açığını azaltacak balıkçılık bakanlığı ivedilikle kurulmalıdır.

460 bin kilometrekarelik deniz, 178 bin kilometrekarelik akarsu, 3 bin 400 kilometrekarelik baraj alanlarına sahip olan nadide bir coğrafyadaki Türkiye, balık üretiminde ve stokların arttırılmasında tahmin edemeyeceğiniz yol alır. Tıpkı tahmin etmediğiniz sonuçlar kanununun doğurduğu gibi nasıl bu yıl uskumru, sardalye ve orkinosta bolluk yaşadıysak, önümüzdeki yıllarda denizlerimizi akvaryum yapabiliriz. Bu potansiyel bizde var!

Yorum Yazın