0Yorum

Ankara'nın Temmuz Canlılığı

24 Haziran seçimleri sonrası boşalan Ankara, temmuz ayına çok hareketli girdi. Meclise yeni katılan milletvekilleri, kabinede yer alacak bakanların kim olacağı, OHAL’in kaldırılması, KHK’lar, ekonomi gibi konular temmuz ayının sıcaklığını arttırıyor. Tabii yeni mecliste ve kabinede balık ve deniz ürünlerine düşkün olan milletvekili ve bakanlar da en çok benim ilgilendiğim konular. Hayati Yazıcı, Ömer Çelik, Mahir Ünal, Mevlüt Çavuşoğlu, Mehmet Şimşek, Ali Babacan gibi beslenmesinde balığa ağırlık veren isimler yeni dönemde görev alacaklar mı?

Dünyaca ünlü, Nobel’e aday Daron Acemoğlu’nun ekonominin başına getirilip getirilmeyeceği gibi pek çok kulis dönüyor bu aralar Ankara’da… Ama çok değişik spekülasyon ürünü bunlar.

MİLLİ GÜNLER

Her yıl 4 Temmuz’da yapılan ABD Resepsiyonu bu yıl 2 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl Büyükelçi John Bass geniş bir kitleye ev sahipliği yapmıştı. Bu yıl davetiyeler tek kişilikti. Ama Amerikalılar kibarlık yapıp eşleriyle gelenleri geri göndermedi. Amerikan şarapları, viskileri ve hamburgerler en çok tercih edilenler arasındaydı. Milli marşlarımızın okunarak başladığı resepsiyonda iş dünyası ve bürokrasiden pek çok isim vardı.

JAPONYA RESEPSİYONU


Türkiye ile ortak iş yapan Japon firmalarının stand açtığı resepsiyonda bu yıl geleneksellik ağır bastı. Menüde suşi ve tempura çoğunluktaydı. Avrupa ülkelerinde de büyükelçilik görevinde bulunduktan sonra Türkiye’ye atanan Büyükelçi Akio Miyajima çok sempatik ve cana yakın. Tek tek konuklarla ilgilendi. Türkiye – Japonya ilişkilerinde bu yıl önemli derecede artış olmasını, Miyajima’nın sıcak ve dostane yaklaşımlarına bağlıyorum.

İngiltere’de 30 yıldır sake tadımcılığı yapan Rio Yoshitake, stand açmıştı ve ertesi gün Hilton Oteli’nde sakeyi tanıttı. Obama’ya Japonya Başbakanı Abe’nin ikram ettiği Dassai’den, köpüren, badem, erik, kızılcık aromalılara kadar farklı sakeler tattırıldı. “Sake bir alkollü içki değildir, kültürdür” diyerek pirinç ve suyun sake yapımındaki önemini anlattı Yoshitake…

TBMM açılıp, kısa bir süre sonra kapansa da bu yaz Ankara hareketli geçeceğe benziyor. Birkaç yıldır yabancıların Ankara’dan ayrılışına üzülen biri olarak son aylarda yaşanan yabancı bolluğu da kentteki hareketliliğin önemli bir göstergesi.

Yorum Yazın