0Yorum

Ankara'nın Çadır Kebap'ı

Şehirlerin batı yönündeki arazileri daha kıymetli oluyor ve o yöne giden yollar üzerindeki mekanlar popüleriteyi yakalayıp uzun yıllar varlığını sürdürüyor. Bu kanıya nereden mi vardım? Uzak geçmişi imgeleyen belleğim beni 1980’li yıllara götürdü. İstanbul’dan Tekirdağ, Edirne yoluna uzanan güzergahta Büyükçekmece’de Beyti (daha sonra Florya’ya geldi), Kaşıbeyaz ve Haramidere’deki ünlü kebapçılar otopark ve trafik rahatlığı avantajını kaliteyle birleştirince hep var oldular.

Başkent’te de Eskişehir yönüne doğru gelişen şehirde uzun süre kaliteli mekanların eksikliği özellikle o bölgede oturanlar tarafından serzenişe neden oluyordu. Bu gereksinime ilk yanıt veren 2008 yılında açılan Çadır Kebap oldu. Geleneksel Adana mutfağını Ankara’ya taşıyınca çok mutlu etti kentin insanlarını. Yüksek tavanlı ahşap ağırlıklı dekorasyonu, lezzetli meze ve yemekleri ile Çadır Kebap başkente gelen yerli ve yabancıların uğrak yeri oldu.

BAŞKENT’İN GÖBEĞİNDE

Yeme içme gustosunu her zaman takdir ettiğim, Türkiye’nin ve başkentin başarılı, değerli iş insanlarından  Miraç Şahin, ünlü mimar Tarık Ercan ile birlikte, Eskişehir yolunda bir karavanın içinde öğle saatlerinde Çadır Kebap’ın güzide ürünlerini sunmaya devam eden Tufan Köksal’ı işletmenin başına getirerek başkentin merkez lokasyonlarından Yıldız  Mahallesine Çadır Kebap’ı taşıyınca çok mutlu oldum. Ve ilk fırsatta oğlum Koray ile birlikte deneme şansım oldu. Restoranlar için en zor bir saatte, kimseye haber vermeden rezervasyonsuz gittiğim mekanda personelin sıcak karşılaması, ilgisi ve restorana hakimiyetinden çok etkilendim.

Çok sıcak bir dekorasyon insanın içini ferahlatıyor. Duvarda sergilenen sanatçı Filiz Sivişoğlu’nun koleksiyonundan seçme eserler müthiş. Eğer yurt dışına bu tarzda restoran açacaklar varsa buram buram Anadolu tarihini yansıtan bu eserler ile mutlaka tanışmalı ve taşımalı.

YEMEKLER LEZZETLİ

Mezelerin hepsi çok lezzetli ama özellikle humus, havuçlu tarator, pancar ve çiğ köfteyi öneririm. Yağlı karanın damakta uzun süre bitmeyen tadı, lahmacun, çöp şiş, kuzu şiş, pirzola, gavurdağı salatası güzeldi. Ama kebaplar içinde baş aktör Adana idi. Bu kez tatlı yemeden ama çok tatlı anılarla ayrılıyoruz Çadır Kebap’tan. Özlediğimiz tatlara yeniden kavuşmanın ve de bu kıymetli mekanı tekrar hayata geçirmelerinin mutluluğunu yaşıyoruz. Başkent’e hoşgeldiniz, yeniden yepyeni farkılıklarla...

Yorum Yazın