0Yorum

Ankara'nın Başarılı İstanbullusu

Dünyanın en zor lokasyonlarından birisidir başkent Ankara. Uzun süreli ayakta kalan mekan sayısı bir elin parmakları kadardır. Park Fora, Papermoon, Hard Rock Cafe, TGI Friday’s, Borsa gibi mekanlar Ankara’dan büyük kayıplarla ayrılmışlardır.

Develi Restoran bu istisnayı bozup ilklere imza attı. Lezzetli yemekleri, disiplinli yönetimi ve istikrarlı duruşu ile Ankaralılar Develi’yi benimsedi.

SAMATYA’DA TANIŞTIM

Ankara’ya geldiği günden beri çizgisini hiç bozmayan Develi ile Samatya’da tanıştım. Altı yaşından beri kebapçılık ile uğraşan Develi Restoranların Yönetim Kurulu Başkanı Arif Develi, masalara kendi elleri ile servis yapardı. Patron olduğunu hiç yansıtmazdı. Yıllar geçti pek çok şube açıldı ama Arif Bey mütevazılığından hiçbir zaman vazgeçmedi. İlk kez Samatya’da tanıştığım fıstıklı kebabın tadı hafızamdan hiç silinmedi. Tepsi taşımaktan boynunun kısa kaldığını zaman zaman anlatan efsane kebapçı Arif Bey, dünyada ilk yüze giren bir mekan olmanın haklı gururunu yaşıyor.

ANKARA DEVELİ

İlk açıldığı günden beri komşularıyla yakın ilişkilerde olan, babalarından aldığı bayrağı hep zirvede tutan Nuri ve Ali Develi kardeşler, hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz diyerek işe koyuldular. Çok kısa sürede “Ankara’da artık biz de varız” dediler. Ali Develi Ankara’daki başarının nedenini isim hakkı vermeyip kendilerinin yönetmesine bağlıyor.

Develi Restoran’dan hiçbir zaman mutsuz ayrılmadım. Muammara, gavurdağı salata, patlıcan dolma, kebap kallavi, şaşlık, lahmacun ve sonunda künefe ile final yaptım. Lahmacun ve içli köfte her zamanki tercihlerim arasında ve ikisi de her zaman istediğim kıvamda servis ediliyor. Burada risk yok, kullanılan ürünler türünün en iyileri. Ankara’nın ünlü Filistin Caddesi’nde konuşlanan Develi Restoran ambiyansı, servis kalitesi, bozulmayan çizgisi ile yoluna devam ediyor. Arif Bey’in oğlu Ali Develi ara sıra uğrayıp mekanı ile ilgileniyor ama Develi’nin disiplini, iş aşkı, çalışanlarının hepsine yansımış. Çekirdekten yetişmenin ve sürdürülebilir olmanın en iyi örneğidir Develi Restoran.

Ankara’nın işini mükemmel yapan işletmelere her zaman ihtiyacı var. Konuklarınızı güzel ağırlayabileceğiniz marka yerler işlerini her zaman geleceğe taşıyacaklardır. İyi ki varsınız Develi ailesi.

Yorum Yazın