0Yorum

Ankara Etkinlikleri



Aşıya devam, yola devam! Aşı karşıtlarının bir an önce doğru yolu bulması gerekiyor. Çünkü varyantlar aşısızları yakalayınca affetmiyor. Oysa yaşamak çok güzel şey… Hayatın tekrarı da yok.

İşte bu düşünce ile eski günlerimize dönmek için etkinlikler adeta birbirleriyle yarışıyor. Geçtiğimiz haftalarda Kütahya Porselen, Şef Rafet İnce’nin sunumu ile yeni imal ettiği ürünlerin, yemeğin nefasetini nasıl arttırdığını Chef Akademi’de verdiği yemekle bir kez daha gösterdi.

Uluslararası mutfak ve zücaciye fuarlarında yıllardır bizim dik yürümemizi sağlayan, göğsümüzü kabartan Kütahya Porselen çizgisiyle, kalitesiyle, AR-GE çalışmaları sonucu yarattığı yepyeni ürünlerle gastronomiye büyük destek veriyor.


YETENEKLİ ŞEF

 

Tanıdığım en yetenekli ve mütevazı şeflerden birisi olan Rafet İnce, birbirinden güzel tabaklarda şekli maksada kurban etmemiş. Sunum güzel, lezzet on numara. Bazı yemeklerde afili isimlerle yazılmış menülerin altı boş çıkabiliyor. Tadı tuzu olmayan yemeklerin menüsünü altın harfle yazsan ne olur, altın tabakla sunsan ne olur?


Tam tahıllı ekmek üzerinde karides mousse, trüflü enginar püresi ve salatalık şurubu eşliğinde asidik barbunya balığı, preslenmiş dana kadayıflı çiğ börek, labneli mütebbel, yenilebilir toprak, patates terin ve vişne şurubu ile sunulan preslenmiş bonfile madalyon hepsi birbirinden nefasetli yemeklerdi. Elmalı turta, limon sorbe, protein crumble, taze orman meyveleri ile birlikte ağzımızın tadına tat kattı. Her yemeğin hikayesini anlattı Rafet Şef. Chef Akademi’de yapılan ekşi maya ekmekler de oldukça lezzetli ve iştah arttırıcıydı. Yemekler hemen gelmeseydi daha fazla ekmek yememize kimse engel olamazdı.

PETCHEF KİTABI

Rafet Şef’in evcil hayvanlar için yazdığı yemek kitabı gecenin sonunda hediye edildi. Dünyanın sahibinin sadece insanlar olmadığını ve can dostların da kaliteli bir yaşam sürdürmesi için böyle yemeklere ihtiyacı olduğunu belirten Rafet Şef “Yemediğim hiçbir ürünü patili dostlarıma yedirmem” dedi. Kitabın gelirinin de yaşam kulübelerine gittiğini öğrendim.

Rafet Şef ile sosyal sorumluluk gurusu Kütahya Porselen birbirlerine sinerji yaratıyor.        Nafi Güral, eşi Gülsüm Hanım, kızı Sema hiçbir lüksü olmayan, kendilerini ülkenin sanayisine adamış çok değerli insanlar, hiç durmadan sektördeki yollarına devam ediyorlar.

Yeni yılın hepimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi dileğiyle yılbaşı akşamında ağzını tatlandıracak bir tarif veriyorum bu hafta… 

Yorum Yazın