0Yorum

Adriyatik'te Bir Balıkçı

Karadağ her bölgesiyle farklı özelliklere sahip, küçük ama güzel bir ülke. Bakir yerleri çok. Doğadan torpilli ama korumasını biliyorlar şimdilik. Deniz temiz, balık ve deniz ürünü bol. Balık restoranları bir hayli fazla. Ama uzun zamandır planlayıp ertelediğim Adriatica Restoran oldukça farklı bir menüye sahip...

Restoranın içi zeytin ağaçları ile dolu. Ufak bir iskelesi mevcut çünkü teknelerini demirleyip botlarla buraya gelen çok müşteri var. Körfezdeki virajları dolaşmayıp 40 dakikalık zaman kazanmak için biz de feribotla karşıya geçip restorana ulaştık. Kotor koyunda denizin içinde yemyeşil dağlara çok yakın mükemmel bir konum ve ambiyansa sahip bir mekan.

IGOR SÜRPRİZİ

Tanınmamak, torpilli servisi, ayrıcalıklı hizmeti önlemek için rezervasyon yaptırmadan gidiyorum genellikle mekanlara. Ama müthiş bir performans sergileyen Şef Garson Igor Duric, milli hentbolcu. Türkiye’den geldiğimizi duyunca çok mutlu oluyor ve ilgiyi arttırıyor. Yıllar önce ASKİ Hentbol Takımına transfer olmuş ve üç yıl Ankara’da kalmış. Şahsımı ve Trilye’yi çok iyi biliyor, dolayısıyla yakayı ele verdiğimiz hoş bir sürprizle karşılaşmış olduk. Igor siparişlerin hepsini aklında tutuyor ve birçok masaya aynı anda bakıyor. İşini benimsemiş ve severek yapıyor olması servise yansıyor.  

İstiridyeler, deniz tarakları, ıstakozlar girişte canlı olarak sergileniyor. Yediğimiz her ürün taze. Denizin içinde olmanın avantajını iyi kullanıyorlar.  

Deniz kereviti, karides, taramaya benzeyen karides pate, trüf mantarı ile zenginleştirilmiş tartar, buram buram deniz kokusuyla birleşmiş nefis tatlar... Başlangıçta önünüze konan kırma yeşil zeytine ve mevsiminde yemeye doyamayadığınız Çanakkale’nin Kösedere domatesini aratmayacak domatese fazla ilgi gösterirseniz durmak bilmiyorsunuz ve tatmak istediğiniz diğer yiyeceklerden mahrum kalma ihtimaliniz var.

Dünyaca ünlü genel cerrahımız Prof. Dr. Fatih Avşar’la birlikte hafızalardan silinmeyecek izler bırakan deniz ürünleri tadımı yaptık. Adriyatik istiridyesi ve langustlu makarnanın lezzetleri damak çatlatan cinsten! Ara sıcaklardan deniz tarağı, midye parmaklarınızı yedirtecek kadar leziz.

Kotor koyunda Kamenari bölgesindeki Adriatica Restoran Karadağ’da önerebileceğim en güzel mekanlardan. Yolunuz düşerse zaman ayırmanızı öneririm. Yemeğin sonunda vanilyalı dondurma eşliğinde sunulan strudeli tatmadan restorandan ayrılmamanızı da... Yaz aylarında giderseniz buradan güneşlenme ve denize girme imkanından da faydalanabilirsiniz.

Yorum Yazın