0Yorum

ABD Bağımsızlık Günü

Her yıl 4 Temmuz tarihinde Ankara’daki büyükelçilik rezidansında kutlanan Amerika Birleşik Devletleri’nin Bağımsızlık Günü, bu yıl yoğun katılım ile 2 Temmuz’da gerçekleşti.

Girişte eşi ile birlikte daveti kabul eden Maslahatgüzar Jeffrey M. Hovenier ve Laura Hovenier göreve geldiği günden beri her zamanki pozitif enerji yüklü, sempatik ve sevecen tavırlarını yine sergiledi.

GÜZEL MESAJLAR

Maslahatgüzar Hovenier ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapmadan önce iki milletin istiklal marşları okundu.

Tam o sırada sosyal medya çalkalanıyordu. Beyaz Saray’daki acil durum ilanından kimsenin haberi yoktu. Telefonuma gelen mesajlara verdiğim yanıt netti: “Amerikan istihbaratı sosyal medyadan önce haberdardır, rahat olun…” Kokteyl masasında Prof. Dr. Edibe Sözen, ünlü hukukçu ve turizmci Avukat Kaan Şahinalp ve eşim Mahmure ile birlikte gece ile ilgili yorum yapıyorduk.

İki müttefikin arasında zaman zaman sıkıntılar yaşansa da birlikteliğin güçlenerek devam edeceği vurgusunda bulunuldu. Bağlarımızın hiçbir zaman kısa vadeli işlerle ilgili olmadığını, Türk-Amerikan dostluğunun ve tarihi bağlarının önemli olduğunu söyledi Jeffrey.

İki ülke arasındaki turizm ve ticaret ilişkilerinin daha da gelişeceğine dikkat çeken Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, yabancı turistlerin Türkiye’ye ilgisinin artmasından dolayı mutlu görünüyordu.

TÜRKİYE’YE BÜYÜK ÖNEM

Resepsiyona yetişemeyen ama ataması yapılan yeni büyükelçi David Satterfield, Orta Doğu’yu çok iyi tanıyan ve bölgeye hakim olan birisi. Bu da Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’yi çok önemsediğinin göstergesi…

Eğlencenin geç saatlere kadar devam ettiği gecede mangal kokuları da eksik olmadı. JW Marriott Oteli barbeküde minik hamburger, çizburger ve köfte ikramında bulundu. Sheraton Oteli geleneksel sosuyla pankek, Holiday Inn Oteli de dondurma sunumlarıyla final yaptırdılar.

Uzun süre ayakta kalmanın getirdiği yorgunluktan biraz dinlenebilmek için koltuk ve sandalyenin de düşünüldüğü resepsiyon, bugüne kadar katıldıklarımın içinde en kalabalık olanıydı. Başkentin renkli simalarını bir araya getiren bu etkinlik temmuzun sıcak başlangıcını adeta serinletti.

Yorum Yazın