1Yorum

Yıldızı Hep Parlayacaklar

15 Nisan 1452’de dünyaya gelen Leonardo da Vinci, yarattığı eserlerle Rönesans sanatına yön vermiş, ünü günümüze kadar ulaşmış, çok ender sanatçılardan biridir. Bu meşhur sanatçının zorluklara bakış açısı şöyledir:

“Engeller, zorluklar beni yıldıramaz. Her engel beni daha iyiye doğru kaçınılmaz bir değişime iter. Gözünü bir yıldıza diken kişi, kararını değiştirmez.” Siz de kendi kutup yıldızını bulun ve gözünüzü ondan ayırmayın.

Yarım asrı geçkin süredir gözünü kendi kutup yıldızından ayırmayan Sinan Yurtseven, Başkent’in çok değerli iş insanlarındandır.

1990 yılında ‘inha’ denilen özel istek tayiniyle Genelkurmay Karargahı’na atanmıştım. Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın yeme – içme ve ağırlama işlerinden sorumlu Sosyal Hizmetler Başkanı’ydım. Koridora çıktığınızda pek çok generalle karşılaştığınız bir ortamda en küçük rütbeli yüzbaşı olarak sevdiğim konuda çalışmanın mutluluğunu yaşıyordum. Dışarıdan tedarik edilecek ürünler için bir mubayaa subayım olurdu. Genelde vatani görevini belli bir süre yapmak içi gelen üniversite mezunu yedek subayları seçerdim.

MALIMIZDAN HAYIR GÖRÜNÜZ

Satın alma işini bitiren mubayaacı asteğmen depoya malı teslim ettikten sonra faturalar önüme gelirdi. Sebze meyve hali, kasap ve bakkaliye ürünlerinin fiyatını tek tek incelerdim. Öz Rize Bakkaliyesi diye bir firma vardı ve faturalarının sonunda yazan bir cümle dikkatimi çekerdi; “Malımızdan hayır görünüz!” Yıllardır hep en çok yekûn tutan ürünler buradan alınırdı. Bu firmayı merak ediyordum. Bir gün öğleden sonra sivillerimi giyerek Ulus’taki Öz Rize Bakkaliyesi’ne gittim. Bir süre izledim, sonra kendimi tanıttım ve orada çalışan bir eleman gibi koşturan kişinin firmanın sahibi Sinan Yurtseven olduğunu öğrenince çok etkilendim. Oturup çay içtim ve biraz sohbet ettim. Satın almacı arkadaşlarımın neden burayı tercih ettiklerini daha iyi anladım.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME

Askerlik öncesi yaşantılarında benzer işler yapan, bu işlere yatkın, deneyimleri olan yedek subaylara yaptırdığımız satın alma görevini denetlerdik, bazen da başka firmalardan fiyat teklifleri toplatırdık. Düşük fiyat teklifleri nedeniyle anlaşma yapmak zorunda kaldığımız başka firmalarla bir aydan fazla süreyi doldurmadan yine Öz Rize’ye dönerdik. Çünkü bir süre sonra malların kalitesi düşer, fiyatlar yükselirdi.

Öz Rize’nin ne fiyatlarından ne de kalitesinden asla mutsuz olmadık. Benim de hiçbir zaman başım ağrımadığı gibi kaliteli hammaddelerin yarattığı güzel yemekler sayesinde hep göğsüm kabardı.

Aradan yıllar geçti… Ankara’da büyük AVM’ler, hipermarketler, çok uluslu zincir mağazalar, toptancı siteleri açıldı. Herkes yerli işletmecilerin kaybolacağını düşünürken Öz Rize tahta oturdu. Öyle büyük ilerlemeler kaydetti ki, “Dürüstler daima kazanır”, “Ne yaparsan yap en iyisini yap”,  “Zamanı gelince taşlar yerine oturur” diyenleri haklı çıkardı Öz Rize’nin sürdürülebilir bir büyüme yakalaması.

GÜNEŞTEN ÖNCE İŞ BAŞI

Sinan Yurtseven öyle bir imparatorluk kurdu ki yarım asırlık firmasıyla sektörde yerini sağlamlaştırdı. Pastanelerden, lokantalara, askeri kurumlardan toptan satış yapan firmalara, fırınlardan yemekhanelere, resmi dairelerden süper marketlere ve hastanelere kadar kesintisiz hizmet veren Öz Rize, Başkent’in gurur kaynağı bir firmadır.

1949 yılından beri kalitesinden ödün vermeden, ev dışı tüketim sektöründe öncü firma olan Öz Rize, sektörde birçok yenilik gerçekleştirmiştir. Ulus’ta ufak bir toptancı dükkanında başlayan serüven bugün gıdadan temizliğe kadar geniş yelpazeli ürün sunan ve binlerce müşterisi olan bir sürece girmiştir.

“Yenilenmeyen yenilir” diyen Sinan Bey, hep yeniliklerin öncüsü olmuştur. Bugün oğlu Süleyman Yurtseven’in direksiyonunda yoluna emin adımlarla devam eden Öz Rize’ye, her sabah 05:00’te işine gelen baba Sinan Yurtseven büyük destek vermektedir.

İSTİKRARLI BAŞARI

Müşterilerine çok özel değer veren firma, sattığı ürünün arkasında olur ve 7/24 destek verir. Dünya trendlerini yakından takip eden Yurtseven, Öz Rize’de teknolojiyi güncel olarak kullanıp satış sonrası hizmetleri kontrol altına alır ve müşteri memnuniyetini yakından takip eder.

85 filoya sahip Öz Rize Gıda A.Ş. Bursa’dan Kayseri’ye Türkiye’nin önemli yerlerinde hizmetler sunmaktadır ve toplamda 22 dağıtım bölgesi mevcuttur.

Sinan Yurtseven çok çalışkan, titiz, mütevazı bir insandır. İnandığı şeylerin peşinden gider. Dünya malında gözü yoktur. İnsanları mutlu etmeye, dertlerine derman olmaya ve ülkemize istihdam sağlamaya çabalar durur.

İnsan sağlığına, gıda güvenliğine, kaliteye azami önem verir Sinan Bey’in firması. Mevzuatlara, standartlara ve müşteri beklentilerine uygun hizmet etmeyi kendisine amaç edinmiş ve bunun için ömrünü adamıştır.

Sıfır hata politikasını benimseyerek sürekli iyileştirme anlayışı ile memnun olan müşterilerini beklentilerinin ötesinde mutlu etmek için gayret gösteren Öz Rize, ekip çalışmasına çok önem verir. İstikrarlı başarının temelinde çok çalışmak, empati yapmak ve yenilikleri takip etmek olduğunu söyleyen Sinan Bey, gece gündüz tatil yapmadan hep işinin başındadır. Enerjisine gerçekten hayran kaldığım Yurtseven, dürüst, insanlara saygılı, çalışanlarına özen gösteren, yardım etmeyi seven istisnai bir iş insanıdır. Yüzlerce mutlu çalışanı ona basamakları emin adımlarla tırmandırmıştır her zaman. En zorlu dönemlerde güçlenerek çıkmıştır Öz Rize.

Sinan Yurtseven, Öz Rize Gıda A.Ş’nin patronu olup dev bir kuruluş yaratmasına rağmen yaşantısında sadece sadelik vardır. Hiçbir dünya malında gözü olmayan, ülkesi ve insanlık için çalışan, Türkiye’nin önemli dinamiklerinden birisidir. İkinci kuşağın başındaki oğlu Süleyman Yurtseven de babası gibi prensipli, çalışkan, özel bir yetenektir. Yolları açık olsun…

Büyük ve cesaretli fikirler, denizdeki yüksek dalgalara benzer, alışık olmayanları ürkütür. İyi pazarlar.

Not: Milli Mücadele’nin başladığı 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Yorum Yazın