0Yorum

Yenilikçi Başarıların Mimarları

Çin’i neredeyse baştanbaşa dolaştım uzun seyahatlerimde. Bir tanesinde iç Moğolistan’a gitmiştim. Başkent Hohhot’tan İç Moğolistan Bozkırı’na kadar dolaştım. Dikkatimi çeken ilk olay bir süt fabrikasının açılışına davet edilmem olmuştu. Sütaş gibi üretimi ilk kez yapıyorlardı ve muzlu, çikolatalı, tam yağlı, yağsız bütün süt tadımlarını puanlamıştım. Çin’de “Süt buzağı içindir” felsefesinin yıkılışına tanık olan ilklerden oldum. Diğer ilginç konu her yerde Cengiz Han’ın fotoğraflarının asılı olmasıydı. Bir gün mihmandarımız onunla ilgili bir öykü anlattı:

“Ordusu, güçlü bir düşman tarafından dağıtılmış. Düşman askeri civarı gözden geçirirken İmparator Cengiz Han, terk edilmiş bir ağılda saklanıyormuş. Orada yatarken ve kendisini umutsuz ve mahzun hissederken karıncanın bir mısır tanesini dik bir duvarın diğer bir yanına taşımaya çalışmasını seyretmiş. Mısır tanesi karıncadan daha büyükmüş. Karınca taneyi duvarın üstüne tam altmış dokuz kez taşımaya çalışmış. Altmış dokuz kez geriye düşmüş. Yetmişinci denemesinde mısır tanesini tepeden diğer tarafa itmiş. Doğada gördüğü olumlu bir örnekten ilham alan Cengiz Han, bağırarak sıçramış. O an yılmaması gerektiğini anlamış, kuvvetlerini toplayıp düşmanı bertaraf etmiş. Sonunda imparatorluğu, Karadeniz’den yukarı Ganj Nehri’ne kadar uzanmış.”

Togay Cömert, son yıllarda tanıdığım, yaşam gustosu ve vizyonu ile farkındalığını hissettiğim çok değerli, mücadeleden yılmayan genç bir iş insanıdır.

MTC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Togay Cömert, küçük yaşlardan beri ticaretle ilgilenen, inşaatın her safhasında bulunmuş, tozunu yutmuş, son derece bilgili ve donanımlıdır. Yeteneklerini, çalışkanlığını iş zekasıyla birleştiren Cömert, genç yaşta her faniye nasip olmayacak bir kariyer yakalamış ama bu kariyerini sadece korumakla yetinmemiş daha da yükseltmiştir.

KOŞULLARA AYAK UYDURUYOR

Togay Cömert, bir firmanın zirveyi yakalamış olsa bile yeniliklere ayak uydurmazsa risk altında ve yok olmaya mahkum olduğunu söylemektedir zaman zaman yaptığı söyleşilerinde. Cömert, holdinginin geçmişinin inşaata dayandığını ve MTC’nin lokomotifinin inşaat olduğunu belirtirken, bu sektöre işten hiç anlamayanların girmesinden rahatsızlık duyduğunu dile getiriyor. Herkesin bildiği ve uzmanı olduğu işi yapması gerektiğini söyleyen Togay Bey, inşaat sektöründeki daralmanın en büyük nedeninin olur olmaz kişilerin inşaat işine soyunduklarından ve alakasız projeler yapılmasından kaynaklandığını vurguluyor. İyi projelere odaklanmada uzman firmalara bakıldığında da yavaşlama olduğunu ama sonuçta satış yaptıklarını söyleyen Cömert projeyi yapan kimsenin bilgisi, deneyimi ile alakalı olarak başarı yakalanabiliyor diyor.

Kentsel dönüşüm projelerine ağırlık veren MTC Holding, mühendislik ve mimari alanlarda uygulanan son teknolojik gelişmeleri yakından takip eden bir firmadır. Çevreye duyarlılığa da çok önem veren MTC Holding, kalitesini sürekli arttırma ve söz verdiği işleri zamanında teslim etme özellikleriyle tanınır.

YENİLENMEYEN YENİLİR     

Ne yaparsan yap en iyisini yap! MTC’nin güçlü ve dinamik yapısıyla her zaman hedeflediği bu: Ne yaparsan yap en iyisini yap. Güven, kalite, hizmet anlayışının eksiksiz uygulandığı, ekip çalışmasının en iyi sergilendiği MTC Holding’de başarıyı kaçınılmaz kılan, Togay Bey’in liderlik ve yöneticilik yetenekleri ile iki hamle sonrasını görebilme özelliğidir.

MTC Holding’i öne çıkaran konulardan en önemlisi yıllardır değişmeyen politikasını sürdürmenin yanı sıra günün değişen koşullarına ayak uydurmak olduğunu söyleyen genç patron Togay Cömert, projelerimizi bugün için yapmıyoruz, ilk 5 – 10 yıl gündemde kalan malzemeleri kullanarak yapıyoruz demekte ve sektörde her zaman yeniliğin öncüsü olmaktadır. Yenilenmeyenin, yenilmeye mahkum olduğunu belirten Cömert, misyonlarının geçmişten aldıkları bilgi ve deneyimi, güçlü iş birlikleri, nitelikli insan kaynağı ve yenilikçi yaklaşımla birleştirerek, dünya üzerinde ihtiyacı duyulan ve tercih edilen yapıları ortaya çıkaran şirketler arasında yer almak olduğunu söylemektedir.

SPORA DÜŞKÜN

Sporun, yaşamında olmazsa olmazlardan biri olduğunu dile getiren Togay Bey, spor yapınca rahatladığını, daha verimli çalıştığını söylüyor, tabii ki de düzenli spor yaptığı hem dış görünüşüne hem de ruh haline yansıyor.

Çok yoğun temposuna rağmen iyi bir aile babası olan Togay Cömert, zarif eşi Özge ve oğulları Efe ile Trilye’de sık sık keyifli vakit geçirir. Deniz ürünlerine oldukça ilgili olan Cömert ailesi oturup hoş sohbetlerde bulunmaktadırlar. İş yemeklerinde de Trilye’de zaman zaman görüşmelerini yapan Togay Bey, kendisiyle barışık ve etrafına pozitif enerji dağıtan son derece mütevazı bir insandır. Başarılı iş hayatında en büyük destekçisi güzel ve zarif eşi Özge Hanım’dır.

İnşaat, iç mimari proje ve uygulamaları, dekorasyon gibi faaliyetleri ile MTC Yatırım, MTC Beton, MTC Yapı, MTC Toplu Konut Şirketleri bulunan holdingin genç patronu Cömert, yurt dışında da büyük işler aldıklarını, Avrupa’nın yeni trendi Karadağ Budva’da da butik inşaatlar yaptıklarını büyük gururla anlatmaktadır. Haklı bir gururdur bu.

Her zaman şık ve güzel giyinen Togay Bey, çok özenli ve bakımlı bir insandır. Kitap okumayı, gezmeyi sever. Başkent Üniversitesi İç Mimarlık bölümünden mezun olan Cömert, zevkli ve ince işlerin yaratıcısıdır. Kendini sürekli geliştirir.

1950 yılında babasının ve dayısının kum işiyle başlattığı daha sonra hazır beton ve inşaatla devam ettirdiği başarı öyküsü; genç kaptanın direksiyonunda yeni ufuklar peşinde... Avrupa’nın gözdesi Karadağ, Kotor ve Budva’daki projeleri heyecan verici… Togay Bey ile 5 dakika sohbet edin onun yaptığı işin, inşaatın kalitesini hemen tahayyül edeceksiniz. İş ve yaşam kalitesi çok önemli insan hayatında… Kendine saygılı insanların yaptıkları işler eser oluyor, kolay markalaşıyor. İşte bunlardan bir tanesi başkentin gurur kaynağı genç iş insanı Togay Cömert.

Fırtınalı denizlerin her zaman cesur ve donanımlı kaptanlara ihtiyacı vardır. İyi ki varsınız, yolunuz açık olsun. İyi pazarlar.  

Yorum Yazın