0Yorum

Yaşamın Her Alanında Olabilenler

David Weatherford, Nebraska’da yaşayan yaşlı bir adamdı. Patates ekimi için tarlayı bellemesi gerekiyordu, lakin bu çok zor bir işti. Tek oğlu olan David, ona yardım edebilirdi ama o da hapisteydi. Yaşlı adam oğluna mektup yazdı ve müşkülatını izah etti:

“Sevgili David, patates bahçemi belleyemeyeceğimden kendimi çok kötü hissediyorum. Bahçeyi kazmak için oldukça yaşlanmış sayılırım. Burada olsan bütün derdim bitecekti. Biliyorum ki sen bahçeyi benim için hallederdin. Sevgiler, baban.”

Birkaç gün sonra oğlundan bir mektup aldı:

“Babacığım, Allah aşkına bahçeyi kazma, oraya cesetleri gömmüştüm. Sevgiler, David.”

Ertesi gün sabaha karşı saat 04:00’te FBI ve yerel polis çıkageldi ve tüm sahayı kazdılar, lakin hiçbir cesede rastlamadılar. Yaşlı adamdan özür dileyerek gittiler. Aynı gün yaşlı adam oğlundan bir mektup daha aldı:

“Babacığım şimdi patatesleri ekebilirsin. Bu şartlarda yapabileceğimin en iyisini yaptım. Sevgiler, David.”

Orhan Kahraman, genç yaşta babasından aldığı bayrağı zirvelere taşımayı kendine şiar edinmiş, başarılı bir işadamıdır. Orman ürünleri sektöründe yarım asra yaklaşan liderliğin, gurur kaynağı olmuş Gentaş firmasının Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’sudur.

Kısa bir süre önce aramızdan ayrılan merhum Ahmet Kahraman’ın oğlu olan Orhan Bey’i uzun yıllardır tanırım. Vizyonuyla, yaşam gustosu ile hep gıpta ettiğim Orhan Kahraman, yıllar içinde babasından edindiği deneyim ve bilgi ile ağır sorumluluğun bilincindedir.

Sevgili okul arkadaşım, emekli Albay Can Bingöl, ordudan emekli olduktan sonra uzun yıllar Mengen’de Gentaş’ta müdür olarak görev yaptı. Firmaya sinerji katan çalışkanlığını hep takdir ettiğim Can Bey’den, Ahmet Kahraman’ın başarı öyküsünü çok dinledim. Hep arzu etmiştim bir gün tanışıp dünyaya mal olan bir markayı nasıl yarattığını kendinden dinlemeyi ama kısmet olmadı.

İnşaat aşamasında ziyaret ettiğim Narven Termal Kasabası’nda kaldığı bir gün ansızın aramızdan ayrılan Ahmet Kahraman’ı anmadan geçemeyeceğim. Çünkü kurduğu firmanın bu günlere gelmesinde başarı hikayesi okullarda ders olarak anlatılacak nitelikte. Vaktinden önce, verimli bir döneminde kaybettiğimiz Ahmet Bey’in gözü arkada kalmayacak. Ardında çok donanımlı bir evlat bıraktı.

HAYATA DOKUNAN MARKA

“Yaşamın Her Alanında Olabilme” sloganıyla yola çıkan Gentaş’ın ürünleri ile stadyumdan, çocuğunuzun okulunda okuduğu sıralara kadar her yerde karşılaşabilirsiniz.

1969 yılında temelleri atılan, 1972 yılında da Bolu’nun Mengen ilçesinde kurulan Gentaş Şirketler Grubu, müşteri memnuniyeti odaklı, sürekli büyümeyi ve gelişmeyi, uluslararası platformlarda rekabet edebilmeyi, çevresine duyarlı olmayı ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı kendisine misyon edinmiştir.

CESUR GİRİŞİMCİ

“Türkiye’nin En Performanslı 50 CEO’su” listelerinde yer alan Orhan Kahraman, dekoratif laminat üretiminde dünyanın ilk 10’una girmeyi başardıklarını, 45 ülkeye ihracat yaptıklarını, İtalya’da AR-GE yatırımları sonucunda dünya markası olma yolunda ilerlediklerini mütevazı bir şekilde söylemektedir. Avrupa’da, Singapur’da, Ortadoğu ülkelerinde, Peru’da, diğer Güney Amerika ülkelerinde Gentaş’ın ismi yıllardır duyulmaktadır.

Mevcut tesis yatırımlarına istikrarlı bir şekilde devam edeceklerini söyleyen cesur girişimci Kahraman, sürekli yenilikler peşinde koşmaktadır.

SOSYAL SORUMLULUĞA ÖNEM

Mengen’e can suyu veren, yaptığı ihracatlarla ülkemize duyulan güveni artıran, döviz kazandıran Gentaş, sosyal sorumluluk projelerinde de ipi her zaman göğüslemektedir. Gerçekleştirdiği insancıl işlerin reklamını yapmaktan hoşlanmayan bu sessiz devin CEO’su Orhan Kahraman, Selçuk Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra firmadaki yoğun iş hayatına başlamıştır.

“Türkiye ile sınırlı kalmayıp, global vizyon ve yatırımlar ile büyümeye ve yaşamın her alanında olmaya devam edeceğiz” diyen Orhan Kahraman, gurur duyduğumuz çok özel bir yetenektir. Yolun açık olsun Orhan Bey.

Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen, cevizin hepsini kabuk sanır. İyi pazarlar.

Yorum Yazın